Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

Odpowiedź poprawna to ta, którą podał ekspert podczas AMA. Takie informacje mają też konsultanci. My jako zespół to potwierdzamy. Na dekoderze masz te same informacje. Także wiesz, już masz z 3 źródeł potwierdzenie. Mam nadzieję, że to wystarczy 😉

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 572
  • 2210
  • 6

Pewnie że wystarczy i to nie tylko mi,  ale wszystkim. I to się nazywa dokładną i wyczerpującą odpowiedzią. 👍

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

@Wojciechnapisał(-a)

Odpowiedź poprawna to ta, którą podał ekspert podczas AMA. Takie informacje mają też konsultanci. My jako zespół to potwierdzamy. Na dekoderze masz te same informacje. Także wiesz, już masz z 3 źródeł potwierdzenie. Mam nadzieję, że to wystarczy 😉

Niestety eksperci podczas ama stwierdzili że zamykane są pod koniec roku kanał MTV (chodzi o główny kanał, nie muzyczne),Nickelodeon,Nick Jr.,NickToons,Paramount Network,Comedy Central. W komunikacie na dekoderze w.w kanałów nie było

• 424
  • 1538
  • 4

Chciałem sobie wziąć TV od Orange jako OTT (nie mam światłowodu od OPL, ale mam światłowód od lokalsa) i się pytam konsultantki czy jest taka możliwość, bo ekspert AMA tak mówił (choć tego nie powiedziałem ;)) to dostaje odpowiedź, że nie. Chyba chodziło ekspertowi o internet mobilny a nir samo OTT

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

@Windowv2 napisał(-a)

@Wojciechnapisał(-a)

Niestety eksperci podczas ama stwierdzili że zamykane są pod koniec roku kanał MTV (chodzi o główny kanał, nie muzyczne),Nickelodeon,Nick Jr.,NickToons,Paramount Network,Comedy Central. W komunikacie na dekoderze w.w kanałów nie było

Poprawne informacje to te, które są na planszy na dekoderze. Eksperci podali w niektórych miejscach potwierdzenie niektórych kanałów, jako do usunięcia (taka w tamtym dniu była informacja i eksperci chcieli być z Wami szczerzy, a nie tylko "teraz nie powiemy"). Jednak jak było widać - co też śledzicie na bieżąco - sytuacja co do niektórych kanałów się zmieniła. Na dzień dzisiejszy obowiązuje to, co jest na planszy na dekoderze. Jeżeli coś się zmieni, to na pewno otrzymacie o tym informację.

• 572
  • 2210
  • 6

@Wojciech jeszcze jedno pasuje aby to też poprawiono przy tych kilku kanałach aby usunięto te gwiazdki że kanał znika tam gdzie nie powinno ich być

https://dokumenty.orange.pl/bw/20155/0/135877/69ba1a71-bbcb-4fb4-b111-396b7a24bd69

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

Na pewno będziemy mieć to na uwadze 😉

• 424
  • 1538
  • 4

Ja mam takie podejrzenie, że kanał znika na telewizji z internetem mobilnym, ze względu praw licencyjnych przy podpisywaniu nowej umowy 

• 572
  • 2210
  • 6

Pojawiła się dość ciekawa informacja co do jednego kanału, który jest teź dostępny w orange czyżby c+ chciał zamknąć swój kanał 4K za rok? Cytat z wirtualnychmediów ale i na satkurierze to jest:

"Platforma Canal+ oferuje wciąż stację Canal+ Ultra HD 4K, choć informuje klientów podpisujących lub przedłużających umowę, że jest ona świadczona do końca 2026 roku."

https://www.wirtualnemedia.pl/canal-plus-koniec-mtv-museum-tv-4k-rozwiazanie-umowy-wypowiedzenie,722...

https://satkurier.pl/news/247662/canal-usunie-jeden-z-kanalow-4k.html

• 150
  • 631
  • 3

Już od ponad roku w umowach C+ jest info, że kanał Canal+ 4K będzie świadczony do końca 2026 roku. Prawdopodobnie zrezygnują z kanału TV na rzecz kolekcji 4K. Przekaz satelitarny trochę kosztuje.

Dodatkowo ten kanał to i tak jedna wielka powtórka treści, które masz w kolekcji Canal+ 4K w ich serwisie streamingowym. Wyjątkiem są mecze "na żywo" Ekstraklasy, ale je tez można przenieść do sieci. Ogólnie nie ma wielkiego boomu na 4K w TV, tym bardziej, gdy trzeba dodatkowo płacić. Kiedyś Canal+ 4K był osobna opcją do pakietu Canal+, teraz częścią całego pakietu Canal+.