Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 348
  • 1055
  • 2

Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?

Jak dowiedzieliśmy się z portalu forum.satkurier.pl:

Od 1.01.2026 nie będzie w Orange żadnych kanałów od Viacom!!!

Znika też CBS Reality, Film Cafe i 13 ULICA.

Tym samym, liczba kanałów w pakiecie Extra TV zmaleje do 62.

Jakie kanały dalibyście w zastępstwo za te które niebawem znikną na nowy 2026 rok?

138 ODPOW. 138

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku ?

Podasz dokładne źródło tych informacji?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 348
  • 1055
  • 2

Żródło pochodzi z Forum SatKuriera.

A ja daję wam załącznik w postaci obrazka.

image.png.d15af3d101f1f2b6a56dac67c1d7fb76.png

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 417
  • 1487
  • 1

Lepiej zatem poczekać jak się sytuacja potoczy i pozostać na nieokreślonym by w razie czego wybrać operatora z lepszą ofertą kanałów.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 572
  • 2211
  • 6

Skąd info że 13 ulica też skoro na satkurierze czy na innych stronach nie podawali tego kanału jak pojawiła się informacja, że MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, MTV Hits, MTV Live, Club MTV, Polsat Comedy Central Extra, TeenNick i NickMusic oraz kilka dni później podano, że też Film Cafe i CBS Reality co daje 11 kanałów o których podawano nigdzie nie ma 13 ulicy. Jakby ten kanał też to 12 kanałów wtedy znika. A jakoś nie ma o tym nigdzie, to że na forum satkuriera ktoś napisał taką nazwę kanału to może być  pomyłką  na ten moment.

Co do tego co w zamian to będę stał przy tym co pisałem już wcześniej a mianowicie kanały widoczne na liście w dekoderach a których nie ma w ofercie. Orange powinno się przeprosić m.in. z nadawcą AXN w końcu.

Rok 2026 może przynieść kolejne uszczuplenie oferty bo trzeba mieć na uwadze to że jak TVP wprowadzi nową kartę powinności to z kanałów TVP Historia, Dokument i  Nauka zrobi jeden TVP Wiedza i całkowicie zlikwiduje TVP Kobieta I Alfa TVP.

• 572
  • 2211
  • 6

Co do tej grafiki z logotypami to może też tak być że narazie do końca roku a orange może chce nową umowę uzyskać na kanały które nadawca nie usuwa i nadal będą dostępne ogólnie w kraju. Po co mają opierać się na starej umowie, która obejmuje coś czego nie będzie i to będzie zależeć od tego czy się uda dojść do porozumienia ale w przypadku orange wszystko jest możliwe przykład axn. Pazerny 2 razy traci.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

@nnsq9053W9napisał(-a)

Żródło pochodzi z Forum SatKuriera.

A ja daję wam załącznik w postaci obrazka.

image.png.d15af3d101f1f2b6a56dac67c1d7fb76.png

Czyli jak ja napiszę na tym forum, że  jutro np. nie będzie teleranka 🙃, to wszyscy w to uwierzą i będą to info kopiować na inne strony?

Kto podał te informacje? 

• 572
  • 2211
  • 6

@strong mi się to też nie widzi bo by była jakaś oficjalne info od orange a nie przez jakieś forum i nim się opierać tylko, ale może być coś na rzeczy tak jak napisałem w ostatnim poście i to też trzeba brać pod uwagę niestety. Orange może negocjować nową umowę na kanały, które pozostają od tego nadawcy po co mają opierać się na warunkach umowy która do tej pory była i zawierała rzeczy których nie będzie za chwilę ze strony nadawcy.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 30
  • 0

To byłby pogrom, gdyby Orange usunęło także te kanały Paramountu, które zostają. I to raptem, kiedy dopiero parę miesięcy temu podpisałem nową umowę z pakietem Extra TV. 😛

Najwyższa pora, aby Orange "przeprosiło się" z kanałami AXN: AXN HD, AXN Black, AXN White i AXN Spin HD. Wiadomo, to już nie jest ten AXN co kiedyś - zwłaszcza że dwa z nich nadal nadają w SD, o zgrozo! - ale wciąż reprezentują wyższy poziom niż kanały towarzysza Winnickiego. 😉

W przypadku muzycznych wciąż jest kilka kanałów, którymi będzie można choć częściowo zapełnić lukę. Pierwszy to Jazz - kanał polski, który do tego ma swój odpowiednik 4K (!), a kanałów 4K w Orange TV zdecydowanie brakuje. Zwłaszcza różne koncerty, które emitują, są naprawdę warte polecenia.

Drugi kanał muzyczny to Mezzo - z muzyką klasyczną. Oglądałem go czasami w Magencie i byłby fajną przeciwwagą z Jazz dla kanałów disco polo.

Kolejne 4 to Music Box Classic, Music Box Hits, Music Box Dance i Music Box Sexy. Jak dla mnie Music Box ma najlepszą jakość techniczną emitowanych utworów, dlatego dałbym szansę jego nowym kanałom. Jak puszczają stare teledyski, to nie mam ochoty wbić sobie widelca w oko, co się może zdarzyć w przypadku konkurencji.

Co jeszcze? Braki można uzupełnić kanałami nie do końca muzycznymi, a których może brakować w Orange TV, takimi jak: Cinemaxy, Filmboxy, SciFi. Można też w końcu uzupełnić ofertę kanałów 4K, która w Orange kuleje. Mogą to być: FashionTV UHD, Love Nature 4K, MyZen 4K, TravelXP 4K czy Museum 4K.

A jeśli faktycznie od nowego roku zniknie te ~20 kanałów i nie pojawi się nic w zamian (lub pojawią się twory telewizjopodobne od MWE), to przy kolejnej umowie zrezygnuję z Extra TV i tyle.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 417
  • 1487
  • 1

Ciekawe jak bardzo potencjalni nowi i obecni klienci będą uświadamiani jaka ilość kanałów wyleci z oferty.

Jak dobrze, że moje usługi najpóźniej kończą się 17.12.

W alternatywie mam Play, T-Mobile i instalację satelitarną.

Na nieokreślonym + 10 zł za to że tyle kanałów ma wylecieć? Coś nie tak..