- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Canal+ DTH + Orange Światłowód
@deestnapisał(-a)Ale przy sportowych wydarzeniach ma to spore znaczenie.
Tylko dla kibiców piłki nożnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Natomiast fakty są takie, że różnica między sygnałem unicast a sygnałem multicast w przypadku Orange wynosi około 20-30 sekund (unicast jest dostarczany później). Różnic między DVBT, TV SAT i multicast szczegółowo nie analizowałem, ale nie są tak duże.
Jeśli kogoś to naprawdę interesuje, powinien włączyć w ocenianej technologii jakiś kanał informacyjny na którym wyświetlany jest zegar z aktualnym, dokładnym czasem. Ten czas powinien następnie porównać ze swoim wzorcem, uprzednio upewniwszy się że wzorzec jest rzetelny. Z przyjemnością poznam wyniki takich pomiarów. Natomiast wszelkie inne spekulacje będę traktował jako bajki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mówisz i masz 😉
Opóźnienie względem zegara TVP INFO (czas z time.is)
DVB-T2 - 5-6 sekund opóźnienia
DVB-C (kanały lecą z satelity i są przesyłane do budynków światłowodowem a potem koncentrykiem) 8-9 sekund opóźnienia
„IPTV” lokalnego operatora (choć tego nie powinno się nazywać IPTV, tylko OTT) - 50-51 sekund opóźnienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na DVB S - 13 sek opóźnienia.
Na DVB T - 7 sek opóźnienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ja wiem, czy te wszystkie różnice są takie istotne. " Bramka wpadła minutę wcześniej" i co za różnica w domu przed telewizorem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Różnica jest taka, że kilkadziesiąt sekund wcześniej usłyszałeś jak pół osiedla krzyczy GOOOOOOOOL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
E tam, jeżeli ktoś jest w stanie wytrzymać pixeloze na IPTV, to kilkanaście sekund już mu chyba nie robi różycy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)E tam, jeżeli ktoś jest w stanie wytrzymać pixeloze na IPTV, to kilkanaście sekund już mu chyba nie robi różycy 🙂
@atlas_cudow pixeloza to jest argument, który do mnie przemawia 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja od lokalnego operatora mam dekoder co software pisało za pewne AI 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)@Glut Różnica jest taka, że kilkadziesiąt sekund wcześniej usłyszałeś jak pół osiedla krzyczy GOOOOOOOOL.
To przynajmniej na spokojnie i dokładniej obejrzysz bramkę, którą sąsiad mógł widzieć z zaskoczenia 😁
Mam też wrażenie, w internetowej bańce problem ten jest wyolbrzymiany. Ludzie mają różne źródło sygnału i różne opóźnienia. Czy tego chcemy czy też nie, świat płatnej telewizji zmierza w kierunku IPTV czy streamingu. Podobnie jak operatorzy satelitarni. Nie bez powodu Canal+ romansuje ze światłowodem Orange, a część kanałów w ofercie satelitarnej dostępnych jest tylko online (dekoder podłączony do internetu).
Co do pixelozy, nie oglądam nałogowo telewizji "na żywo", częściej ulubione programy z ramówek TV oglądam w ramach VOD. Ale przy okazji ostatniego festiwalu w Sopocie, przez cztery dni miałem włączony przez wiele godzin TVN w apce Canal+ Online na Smartfon TV. I zero problemów, zacięć, transmisja płynna.