Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak dostępu do kanałów

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 74
  • 106
  • 1

Brak dostępu do kanałów

@Karol86: tak jakby usunęli dekoder z systemu ... dlatego nie widać kanałów... a jeśli nie to spróbuj następujące sposoby:
trzeba wyłączyć z prądu modem, potem dekoder, potem po kolei włączać... modem, poczekać aż się zsynchronizuje i uruchomić następnie dekoder... sprawdzić czy nadal nie działa

Jeśli to nie pomoże to zresetować modem do ustawień fabrycznych (10 s wciśnięty reset np długopisem) i potem jak już się złapie od nowa i zsynchronizuje to znów spróbować go połączyć z dekoderem po wifi.. i wtedy sprawdzić. Jeśli problem nadal będzie występował to... albo się zakończyła umowa na tv albo cos omyłkowo ktoś wykasował Twój dekoder z systemu...
no ciekawe...

• 106
  • 159
  • 1

Brak dostępu do kanałów

Telewizja nigdy nie działała bez zarzutu, zawsze był jakiś problem. Dziś jednak dziadek sobie przypomniał ze ma Eurosport, i dekoder nie uruchamiany od kilku miesięcy, bo dla niego to jest nie logiczne i bez możliwości zrozumienia, jak to działa. Został włączony, by zobaczyć Eurosport. Obudził mnie o 9.00 rano. Włącz mi. Dekoder oczywiście uruchamiał sie z 3 minuty. zaczym zastartował, potem jeszcze minuta by reagować na pilota. I tu konsternacja nagle po prawie roku czasami korzystania, nie masz dostępu do kanału. Zonk. W maju kończy sie pakiet, I kończy sie moja umowa na TV w Orange. A potem nie została przyjęta reklamacja. Bo Orange może naciągać starszych ludzi i ma ochronne systemu. Starsza osoba nie ma żadnych szans na uruchomienie najgorszych tunerów we wszechświecie, a potem poruszania sie w tragicznym menu programów, nie mówiąc o zmianie kanału. Ostatnio jak syn sie rodził, ma dziś 12 lat, dałem sie tak naciągnąć na TV by Orange, a że w Orange brak postępu, bo nic sie nie zmieniło, kiedy dziecko podrosło. W maju żegnamy z radością pakiet LOVE. Uprzejmie informuje ze nigdy nikomu nie polecę Orange TV, wręcz będę dokładał starań by wszystkim w około odradzić   😉

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32806
  • 39019
  • 1390

Brak dostępu do kanałów

Jeśli przez rok nie używałeś dekodera, to na początku pobierane są różne aktualizacje i ustawienia sieciowe. Uroki wyboru technologii IPTV lub SAT z odświeżaniem uprawnień przez internet.

• 106
  • 159
  • 1

Brak dostępu do kanałów

Tyle że ja nie wybierałem IPTV, podobnie jak nie chciałem rezygnować ze stacjonarnego. To usługi które zostały mi wmuszone, bez prawa do reklamacji. Od lat ma na domu instalacje SAT i sam zrobił bym sobie niedobrze ograniczając już i tak znikoma szybkość Internetu. Nie korzystam bo nie da sie korzystać. Dziękuję za rade kolegom którzy zwrócili moja uwagę na kanał 998. Nagle po uruchomieniu zaczął działać Eurosport. To normalna tendencja w informatyce, by sprzedawać za abstrakcyjnie wysokie pieniądze nie dopracowane usługi. Jednak Canal + nie wiem dlaczego ze swoimi też nie małymi problemami, wydaje się strefa błogiego spokoju i wysokiej jakość