- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach
Zaczynam naprawdę zastanawiać się czym kieruje się Orange żeby wprowadzić aplikację Orange TV i nie udostępnić jej dla abonentów Światłowodu+TV? Pod aplikacją jest co najmniej 100 opinii negatywnych, może trzy pozytywne i żadnej reakcji ze strony Orange. Nie dość że nie można tej app zainstalować na wszystkich telewizorach to nawet tam gdzie się instaluje nie można z niej skorzystać. Apeluję do Orange. Bierzcie przykład z konkurencyjnego fioletowego (Play). Ich aplikacja instaluje się wszędzie i po zalogowaniu mamy dostęp do wszystkich kanałów (ograniczenie związane ze światłowodem). Podobnie jest na innych platformach. Orange do dzieła. Nie tylko kasa się liczy, ale dostępność, wygoda, konkurencyjność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostatnio przeczytałem na temat działania aplikacji od operatora T-Mobile "Magenta-TV" Okazuje się że aplikacja która jeszcze niedawno była niedostępna teraz jest i działa lepiej niż dekoder. Działają wszystkie kanały jak w umowie. Wystarczy tylko wpisać dane, hasło i jedziemy. Oczywiście trzeba być klientem T-Mobile, lub mieć od kogoś udostępnione dane. Piszę o tym dlatego że Orange zastosował jakieś dziwne ograniczenia. Wprowadził analogiczną aplikację, ale nie udostępnia jej dla wszystkich klientów tylko dla nowych na nowych zasadach. Czyli co? Starzy klienci muszą czekać do zakończenia umowy. Jakąś dziwną praktykę zastosował Orange. Aplikacja Orange TV podobno działa bardzo dobrze? Opinie są na jej temat pozytywne, tylko co z tego jak ja ją zainstalowałem i nawet nie mogę przetestować, ponieważ nie otwiera się nawet okno logowania. Żaden operator nie stosuje takich metod. Instalowałem wiele różnych aplikacji. Korzystałem z danych osób z rodziny i nie miałem problemów z odbiorem. Teraz również gdyby ktoś znajomy udostępnił mi dane do T-Mobile nie było by problemu. Tylko Orange stosuje jakiś dziwne standardy. Najgorsze jest to że tam nie ma z kim porozmawiać. Zachowują się tak jakby nie wiedzieli o co chodzi. Przecież znają sytuację na rynku i wiedzą o konkurencji, a sami stosują dziwne praktyki. Do mojej lokalizacji dochodzi Światłowód T-Mobile i Orange. Jeśli nie zmienią podejścia to ja zmienię operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
Starzy klienci muszą czekać do zakończenia umowy.
...
Nie, przy przedłużaniu umowy utrzymywane są te same ograniczenia. Trzeba by zerwać umowę kompletnie. Tak że jest jeszcze śmieszniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@janio1napisał(-a)...
...
Nie, przy przedłużaniu umowy utrzymywane są te same ograniczenia. Trzeba by zerwać umowę kompletnie. Tak że jest jeszcze śmieszniej.
Nie do końca, Mając Love Standard można przejść (oczywiście na 90 dni przed końcem umowy) na Love Mini dobierając pakiet Extra TV, oczywiście wiąże się to z pewnymi innymi modyfikacjami:
1. Odłączenie Voip
2. Odłączenie istniejącej TV
3. Odbiór i podłączenie nowego dekodera 4k Multi - zwrot starego
4. Odłączenie multiroom o ile jest/są
5. Brak możliwości zamówienie nowego multiroom.
6. Wyłączenie pakietu np. C+
7. Brak możliwości zamówienia C+ w Ekstra TV.
8. Mozliwość oglądania TV w aplikacji Orange TV na telewizorze (zamiast dekodera, lub tymczasowo bezpłatnie na drugim telewizorze)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
8. Mozliwość oglądania TV w aplikacji Orange TV na telewizorze (zamiast dekodera, lub tymczasowo bezpłatnie na drugim telewizorze)
Odniosę się do ostatniego punktu. To znaczy że dekodera nie dają jeśli dają możliwość odbioru przez apkę Orange TV, czy dają dekoder np. 4K Multi( który mam obecnie)i umożliwiają też aplikację, bo za bardzo nie jestem zorientowany? Czyli i to i to, czy tylko jeden rodzaj?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)8. Mozliwość oglądania TV w aplikacji Orange TV na telewizorze (zamiast dekodera, lub tymczasowo bezpłatnie na drugim telewizorze)
Odniosę się do ostatniego punktu. To znaczy że dekodera nie dają jeśli dają możliwość odbioru przez apkę Orange TV, czy dają dekoder np. 4K Multi( który mam obecnie)i umożliwiają też aplikację, bo za bardzo nie jestem zorientowany? Czyli i to i to, czy tylko jeden rodzaj?
W nowej ofercie z extra tv nie trzeba brać dekodera za 5 zł - można oglądać za pomocą apki na TV, lub mieć dekoder za 5 zł i dodatkowo oglądać tv na drugim telewizorze za pomocą apki. Rozwiązanie tymczasowe i na razie bezpłatne. Dotyczy to rozwiązania na światłowodzie. Natomiast na internecie domowym LTE/5G tam tylko aplikacja - dekodera nie dostaniemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Plnapisał(-a)W nowej ofercie z extra tv nie trzeba brać dekodera za 5 zł - można oglądać za pomocą apki na TV, lub mieć dekoder za 5 zł i dodatkowo oglądać tv na drugim telewizorze za pomocą apki. Rozwiązanie tymczasowe i na razie bezpłatne. Dotyczy to rozwiązania na światłowodzie.
Dzięki. To wiele wyjaśnia. Oczywiście mam światłowód. Dla mnie to dobre rozwiązanie. Dekoder w jednym pomieszczeniu do TV (bo na LG nie zainstaluje), a aplikacja Orange TV w drugim do przystawki Google TV Streamer. Szafa gra, tylko dlaczego podjęli takie decyzję żeby tą możliwość udostępnić od nowych umów? Dlaczego mamy czekać do zakończenia umowy żeby np. skorzystać z aplikacji? To jest niezrozumiałe. Żaden operator nie stosuje takich sztuczek, żeby nawet nie można było aplikacji otworzyć. My tu raczej nie wyjaśnimy zawiłości myślenia góry w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@janio1napisał(-a)...
...
Jest jakieś ryzyko,że stracę numer?
Jak jest to mam w 4 literach ich ofertę i idę np do T-Mobile
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)
Żaden operator nie stosuje takich metod.
Może obawiają się zbyt dużego obciążenia sieci? Ktoś 2 razy zastanowi się nad decyzją, zmieni operatora..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)
@j131napisał(-a)
@janio1napisał(-a)...
...
Jest jakieś ryzyko,że stracę numer?
Jak jest to mam w 4 literach ich ofertę i idę np do T-Mobile
Najśmieszniejsze jest to według mnie że z ich strony nie wiele się można dowiedzieć na temat nowej oferty na Extra TV. Tam cały czas widnieje min. dekoder i aplikacja Orange TV Go na smartfony i tablety. Jest ilość kanałów, prędkości opłaty itd. Nic nie ma na temat aplikacji na Android i TV Orange TV. No nic poczekamy do grudnia i się dowiem. Nie chcę jednak przedłużać w ciemno, bo u nich nie za bardzo można się dowiedzieć. Oni często nie odróżniają app Orange TV Go od app Orange TV.