Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Na forum rzeczywiście brak wypowiedzi na temat aplikacji Orange TV, ale pod aplikacją w opiniach jest sporo ocen, w dużej większości negatywnych. Dlatego sądzę że ogólnie zainteresowanie jest żeby oglądać na TV lub przystawce nie angażując do tego multiroomu. Zobaczymy co czas pokaże.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 422
  • 1499
  • 1

Opinie są autorstwa testerów i wybrańców?

Mogliby tu się wypowiedzieć więcej na temat aplikacji. 😄

• 169
  • 584
  • 0

Dzisiaj przeczytałem taki artykuł. Ludzie na prawdę nie wiedzą co piszą. Jaki koniec dekoderów? To wszystko dla nowych klientów. Co maja począć starzy? Nie wszystkie telewizory nowe mogą pobrać tą aplikację? I wiele wiele innych pytań. Zresztą poczytajcie sobie w wolnej chwili. https://antyweb.pl/extra-tv-w-orange

• 422
  • 1499
  • 1

Starzy klienci mogliby sobie porównać jakość na IWU wobec apki.

Na multi według mnie  było tylko gorzej. Stąd pewnie takie a nie inne warunki dostępu do aplikacji, taki wniosek mi się nasuwa..  😉

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8688
  • 35136
  • 293

@janio1napisał(-a)

Dzisiaj przeczytałem taki artykuł. Ludzie na prawdę nie wiedzą co piszą. Jaki koniec dekoderów? To wszystko dla nowych klientów. Co maja począć starzy? Nie wszystkie telewizory nowe mogą pobrać tą aplikację? I wiele wiele innych pytań. Zresztą poczytajcie sobie w wolnej chwili. https://antyweb.pl/extra-tv-w-orange

Szkoda czasu na czytanie. Ogólny bełkot i powtarzanie zasłyszanych opinii. Do tego nieprecyzyjnych, czasem mylących. W szczególności "na starszych modelach Chromecast" nie da się oglądać tej nowej TV, kropka. Warunkiem jest dostęp do Google TV na urządzeniu, a "starsze" Chromecasty dają w ogóle dostępu do interface. To takie dongle pokazujące się tylko w sieci, do których można się dostać jedynie protokołem chromecast. Ten protokół NIE JEST wspierany przez tą "nową TV",  więc "na  starszym modelu Chromecast" nic z tej oferty się nie obejrzy. W ogóle ktoś kto to pisał chyba dostał kasę za reklamę Googla. 

Orange TV ma działać na Android TV (wersja 10 i wyższa). Tyle. Żeby to sprawdzić, nie możesz być klientem Orange IP TV.

Z niecierpliwością czekam na kogoś ogarniętego kto to zamówi i zechce się podzielić wrażeniami.

• 422
  • 1499
  • 1

Ile kanałów 4K jest w Extra-telewizji poza dekoderem?

• 169
  • 584
  • 0

Z tego co piszą w ofercie to:

Extra TV + Start TV

206 kanałów (w tym 172 HD i 2 w 4K)

• 422
  • 1499
  • 1

Proszę mnie poprawić jeśli jestem w błędzie.

Spośród wszystkich operatorów telelekomunikacyjnych, tylko obecni klienci Orange i nie mają dostępu do aplikacji na telewizorach I przystawkach internetowych?

• 169
  • 584
  • 0

Nie ma co poprawiać. To jest czysta racja. Od dawna się zastanawiam co Orange wydziwia. Najpierw była aplikacja dla testerów i niektórych umów. Obecnie już legalnie dają do nowych umów. Przy aplikacji piszą że dla abonentów światłowodu od Orange i d..a w krzakach. Cała ilość ludzi niezadowolonych pod pobraną aplikacją, a Orange milczy.  Żeby jeszcze można było ją otworzyć, ale nawet to nie działa. Zalogował bym się na inne konto i sprawdził. Też klapa. Czekamy może wreszcie kapną że sknocili. Traktują różnie swoich abonentów. Osobiście pisałem i dzwoniłem. Odpowiedź jest jedna. Przekażemy do odpowiedniego działu.

• 422
  • 1499
  • 1

Żenujące, że  chcąc mieć dostęp do aplikacji musimy korzystać z usług innych operatorów. 

No cóż może Orange chce  by  "lojalni"  klienci  korzystali z usług konkurencji?...  😉  😄

Ciekawa zachęta  na sprawdzanie jak działa u innych.

A naprawdę dobrze działa w Canal+ Online, Polsat Box, Play też testowałem.

Na Google TV, Apple TV- jak nie chcecie czekać.