- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach
Zrezygnowałem z multiroomu. Dlaczego mam dodatkowo płacić 10 zł za dekoder i 10 zł za multiroom?
Operator pewnie myśli dlaczego miałby zrezygnować z dodatkowego dochodu? Stosunkowo dla pojedynczego klienta ta dycha nie jest dużo, dla opa piękna kasa razy ileś tam multiroomów.
Powiem tak, jeśli miałaby być apka na TV to na pewno nie zamiast multiroom, a pełnoprawna telewizja dostępna dla wszystkich, którzy mają jakikolwiek dostęp do neta, oczywiście z pełną opłatą za usługę.
Co pewnie niedługo nastąpi 🙂 Bo tu jest potencjał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
Zrezygnowałem z multiroomu. Dlaczego mam dodatkowo płacić 10 zł za dekoder i 10 zł za multiroom?
Przecież nie ma przymusu. Ale IMHO źle to interpretujesz. Po prostu Orange liczy sobie te 20PLN za drugą usługę IP TV pod tym samym adresem. Jeśli to dla kogoś za drogo, to oczywiście nie bierze. Rozliczenie tych kwot - składników abonamentu na fakturze na poszczególne pozycje służy jedynie celom marketingowym: żeby można było podać niskie ceny wyjściowe jako ceny usługi, bez ryzyka narażenia się na zarzuty prokuratorskie.
Dla mnie te dodatkowe 20PLN to jest akurat tyle ile jestem skłonny płacić, żeby mama mogła sobie oglądać na cokolwiek jej przyjdzie ochota i bez zawracania głowy. Więc płacę i nie narzekam. Gdybym potrzebował jeszcze jeden TV obsłużyć, to pewnie wziąłbym bez mrugnięcia okiem jeszcze jeden dekoder (wtedy już tylko dodatkowe 10PLN, czyli drobiazg). Ale nie mam takiej potrzeby, więc nie biorę.
Acha, Orange TV GO w mojej umowie nie jest darmowe, gdybym chciał skorzystać to musiałbym zapłacić dodatkowo 5PLN miesięcznie. It to jest dla mnie za dużo, bo na nic mi to nie potrzebne, więc nie biorę.
Jeśli coś się zmieni w ofercie, to zobaczę co dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak na prawdę nie chodzi tu o 20 zł. Jestem w stanie płacić. Chodzi mi o to że Orange zostaje za konkurencją. Taki Play ma aplikację Play Now, która działa na Androidzie na przystawce Google TV i na TV LG (webOS). Mamy możliwość wyboru, czy korzystamy z multiroomu( u nich też to możliwe) czy z androida i aplikacji. Czekam więc na zakończenie testów i udostępnienie aplikacji Orange TV szerokiej grupie abonentów. Obecnie zrezygnowałem z multiroomu i dekodera IWU200. Dzięki pewnym możliwościom odbieram konkurencyjną TV na Google TV Streamer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1 zapytam, a jak z jakością Play Now wobec telewizji z dekodera od Orange po zmianach i ostatniej aktualizacji? Wyrównały się różnice?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomek Nie mogę napisać wiele, ponieważ oddałem dekoder IWU 200 od multiroomu, chociaż był już po aktualizacji. Wydaje mi się że na Play Now nie ma tej tzw. pikselizacji. Przerzuciłem przed chwilą kilka programów sportowych i obraz przez Google TV streamer za pomocą aplikacji Play Now jest dobry. Wydaje mi się że z dekodera Orange był gorszy. Dlatego czekam na uruchomienie aplikacji Orange TV dla wszystkich abonentów i wtedy przekonamy się czy oglądanie przez dekoder czy streaming przez Google TV streamer (lub Google Chromecast) jest lepszy.
Napiszę jeszcze jedną rzecz. Otóż dzisiaj na stronie "Mój Orange" kliknąłem tzw. diagnozę usługi TV i bot Max nie dał się odwieźć od tej decyzji że to pomyłka. Przeprowadzono diagnozę i później zadzwonił do mnie technik z pytaniem czy wszystko w porządku. Przy okazji porozmawiałem z nim na temat słabej jakości obrazu przy scenach dynamicznych i aplikacji Orange TV. Musze przyznać że nie wiele się dowiedziałem. Na temat poprawy jakości obrazu coś tam się robi. Natomiast jeśli chodzi o aplikację Orange TV na Android to nie wiele mi powiedział. Wniosek z tego że kto inny o tych rzeczach decyduje i nam abonentom należy tylko czekać na zmiany jeśli się pojawią. Nawet na argument że inny operator wydał aplikację na android i ona działa na smartfon, Smart TV i przystawki TV nie umiał mi odpowiedzieć. Przedstawiałem mu różne za i przeciw. Myślę że w końcu się doczekamy, że nie tylko testerzy a wszyscy będą mogli skorzystać
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy aplikacji może będzie można podejrzeć parametry usługi..
Dawać apkę! Jak nie ma się czego wstydzić. 😉 😄
Będzie dobrze to będzie za co chwalić. 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Przy aplikacji może będzie można podejrzeć parametry usługi..
...😛
Czemu tak uważasz? Ani na Stream 4k ani na Multi 4k żadnej z tych dwóch różnych usług nikt nie zajrzał pod spódnicę; nawet w apce TV GO nikt niczego nie "podejrzał", IIRC. Uwolnienie aplikacji nie oznacza uwolnienia transmisji, ta z pewnością pozostanie zakodowana.
- « Poprzedni
- Następny »