- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi chodzi o to czy mając przystawkę Google Chromecast 4 będę miał możliwość odbioru kanałów TV. Z tego co wyczytałem to ta aplikacja instaluje się na tym urządzeniu. Zrezygnowałbym z multiroomu. Podaję fotki jak to wygląda. Wcześniej nie było tej apki (druga na foto) na Google Play. Była tylko dla dekodera 4KStream. Próbowałem na moim LG TV, ale nie ma w sklepie tej aplikacji. Próbowałem instalować na 4K Multi. Jest, ale nie da się zainstalować. Sprawdzę więc na Google Chromecast 4 i dam znać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli miałoby to zastąpić multiroom te nie, być może zadzała telewizji mobilna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trzeba zaczekać na komercyjny start o ile testy zakończą się pozytywnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Coś wiadomo na temat Apple TV, albo Tizena? Mam w domu multiroom, ale ten dekoder jest mi w ogóle niepotrzebny i "przeniesienie" całej TV do apki na Apple TV lub bezpośrednio na telewizorze to byłaby super opcja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się, że z android tv to też prędko nie będzie bo to złe interpretacje kilku osób z satkuriera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie dlatego odświeżyłem ten temat, ponieważ kiedyś napisałem do Orange że przydałaby się aplikacja na takie urządzenie jak Google Chromecast. Wczoraj przeczytałem na Google Wiadomości że na Sat Forum toczy się dyskusja nad aplikacją która zastąpiła by przymus wyposażyczania dekodera i Multiroomu. Oczywiście zachować trzeba trzy urządzenia mobilne do oglądania TV, czyli np. przeglądarka, smartfon i przystawka. No zobaczymy. Po jutrze dam znać czy to u mnie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nic nowego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak obiecałem. Podłączyłem przystawkę Google Chromecast 4 HD, ściągnąłem aplikację Orange TV i zonk. Apka się zainstalowała, otwiera się, ale TV nie można oglądać. wklejam fotki dla zobrazowania. Odkryłem za to aplikację od Play i zainstalowałem. Córka moja ma światłowód w Play, więc z jej klucza zalogowałem się i o dziwo mogę oglądać. Są wprawdzie ograniczenia dla niektórych kanałów powiązane ze światłowodem, ale większość odbiera. Dlaczego nie mamy takiej usługi w Orange? Z rozmowy z działem technicznym poinformowano mnie że nie strumieniują Google Chromecasta, że aplikacja jest instaluje się, ale nie działa. Wydaje mi się że nie jest to ta konkretna aplikacja. Wyglądem przypomina tą od 4K Stream. Przystawka ma android 12 więc powinno działać. Głupi już jestem, co jest grane. Dwie fotki z Play i wszystko cacy.