Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 299
  • 583
  • 1

Warunki znam, regulamin też i akceptuję, ale u konkurencji np. Canal+- Canal Online, Cyfrowy Polsat- IPLA, TVP- TVP VOD, PLAY- PLAY NOW, T-Mobile- T-Mobile Go, UPC- UPC Go, Vectra- Vectra Online, Multimedia-Multimedia-Online, TVN- PLAYER i tak dalej i.t.p, pełno podobnych, jest to na smart TV i telewizory,

działa na na tych urządzeniach: tv Samsung, tv Panasonic, tv LG, tv Sony, tv Philips, tv TLC, tv HISENSE, tv Toshiba, tv XIAOMI, tv JVC, tv Sharp i.t.p, więc czemu ma nie być w Orange TV Go, choć na części z wymienionych smart tv?

Nie ma nadal na to dobrej aplikacji i nie działa nadal na ANDROID TV 9.0.............? Nic nie ma i aplikacji dobrej danej już dawno na Android TV 9.0.To jest pytanie? Ile jeszcze czasu czekać i wody upłynie? Czyżby Orange jest inne? Inna polityka firmy, proszę o odpowiedzi.

Komputery pc, telefony są to inne urządzenia jak telewizory, czy przystawki do nich z Android TV 9.0?

Orange jest inną firmą na rynku, jak inne firmy na rynku oferującą te usługi TV i telewizyjne?

Że tak zrobione i brak tylko w Orange.............

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6720
  • 27570
  • 219

@Henryk12ale z czym Ty masz problem i czego nie rozumiesz?

No nie działa to co byś chciał żeby działało, tyle zrozumiałem z Twojego wywodu.

OK. Bardzo Ci współczuję. Ale skoro u konkurencji jest lepiej to nie rozumiem czemu do niej nie przejdziesz?

I przede wszystkim czego oczekujesz od uczestników NO? Współczucia? Masz je. Pomocy? Chętnie, ale w czym? Poparcia pomysłu? Entuzjastycznie. Tylko jaki to pomysł?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 30
  • 85
  • 0

W firmie orange dobrze wiedzą że gdyby wypuścili taką apke a android tv to stracili by na usłudze multiroom bo wtedy nikt by jej nie kupował

• 55
  • 237
  • 0

Podobno od 26 .11. jest aplikacja na niektóre urządzenia ,,Orange TV" działa podobno na CANAL+BOX 4K i na Google Chromecast 4. Nie mam takiego sprzętu ale można próbować. Kiedyś miałem Google Chromecast ale nie było możliwości. Dlatego zastosowałem multiroom. Teraz podobno instaluje. Jeśli tak to można zrezygnować z multiroom na rzecz przystawki. Piszecie na jakim sprzęcie można tą apkę instalować i działa. 

• 6720
  • 27570
  • 219

Są dwie różne aplikacje co najmniej. Jedna jest GO, druga nie jest GO tylko na dekodery. Konkretnie na 4k Stream i Multi. Może nawet każdy z nich ma inną, nie wiem.

Jeśli jesteś w stanie na swoim sprzęcie tak zamieszać, zeby sklep myślał że masz jedno z tych urządzeń, to apke zainatalujesz. Inna sprawa czy będzie działać. GO pewnie będzie, ale apka dekoderowa prawie na pewno nie będzie.

• 55
  • 237
  • 0

Dlatego tu napisałem ponieważ na forum sat kurier gościu napisał że zainstalował na CANAL+BOX 4K i działa mu bez logowania na światłowodzie od Orange, dlatego piszcie. Oczywiście chodzi o tą apkę nową pomaranczową na android, a nie na 4K Stream.

• 6720
  • 27570
  • 219

Screenshot_20241126_234726_com.android.vending.jpg

Screenshot_20241126_234712_com.android.vending.jpg

To że ktoś coś gdzieś napisał, to jeszcze nic nie znaczy.

Niestety wszystkie apki orange są pomarańczowe. Tak się ich nie rozróżni.

Na apce GO można coś bez logowania oglądać, ale to tylko teoretycznie może być przydatne.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 52
  • 0

Chodzi o aplikację Orange TV. To jest ta pierwsza na twoim drugim screenie. Jej opis obecnie brzmi „Aplikacja dla klientów telewizji od Orange przeznaczona na urządzenia z Android TV. Aby korzystać z aplikacji, zamów światłowód od Orange.

Mi się wyświetlają dwie aplikacje Orange, jedna w opisie ma że jest dla dekodera 4K Stream a druga ma taki opis jak wkleiłem wyżej. 

Sam nie sprawdzę, bo niestety nie mam światłowodu. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 11278
  • 93

Ja zainstalowałem, w zeszłym tygodniu, Orange TV ze sklepu na telewizorze z Android TV. Uruchamia się i wyświetla informację o braku dostępu do usługi telewizyjnej (prawidłowo, bo nie mam dostępu do IPTV).

• 6720
  • 27570
  • 219

@Malouda15napisał(-a)

Chodzi o aplikację Orange TV. To jest ta pierwsza na twoim drugim screenie. Jej opis obecnie brzmi „Aplikacja dla klientów telewizji od Orange przeznaczona na urządzenia z Android TV. Aby korzystać z aplikacji, zamów światłowód od Orange.

Mi się wyświetlają dwie aplikacje Orange, jedna w opisie ma że jest dla dekodera 4K Stream a druga ma taki opis jak wkleiłem wyżej. 

Sam nie sprawdzę, bo niestety nie mam światłowodu. 

No i to by się zgadzało: są dwie dla Android TV, jedna na 4k Stream (ta z mojego zrzutu) i druga, której nie widzę, przeznaczona dla dekodera Multi (który też jest pod Android TV) ale udostępniana najwyraźniej bez restrykcji. Muszą widać być dwie, bo te dwa dekodery inaczej dostają sygnał IP TV (co wielokrotnie było poruszane na NO).

Tak czy owak, samo zainstalowanie apki niewiele daje, jak skonstatował @Samotnick. Jeśli komuś się uda uzyskać dostęp nieautoryzowany, to są na to paragrafy więc nawet jeśli, to chwalił się ten ktoś nie będzie. Ale IMHO to jest mało prawdopodobne.

Oczywiście idealnie byłoby gdyby autoryzację dało się uzyskać legalnie, na swoim sprzęcie - ale o to dobijamy się na NO od lat bezskutecznie. Trudno powiedzieć czy to ostatnie rozluźnienie(?) dostępu do apki to krok w tym kierunku, czy też pomyłka Operatora w interakcji z Google.