- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wpis wyodrębniony jako nowy temat - przeniesiony z modemy i routery + dodane etykiety - moderator Bartłomiej
Witam wszystkich,
Odgrzewam temat, Wczoraj ustawiłem router według instrukcji:
"Ok udało mi się w końcu odpalić IPTV po VDSL na ASUS DSL AC68U.
Działa przepięknie. Powiedziałbym że zdecydowanie lepiej niż na Funbox 🙂
Może innym się przyda.
W zakladce WAN musicie dodać VLAN ID 838, 839 oraz bardzo ważne 840 wszystkie w trynie bridge i potem w zakładce LAN _> IPTV wybrać port LAN do którego będzie podpięty dekoder UHD88
Użyć routingu z DHCP ustawić na _>Microsoft
Odblokować routing pakietów multicast (IGMP Proxy) -> Wlącz
Włącz wydajne przekierowywanie multiemisji (IGMP Snooping) -> Wlącz
UDP Proxy (Udpxy) -> Wlącz"
Wszystko działało jak należy, ale tylko przez chwilę. Później dekoder łapał połączenie z internetem, ale nie wyświetlał kanałów. Ktoś pomoże, jak ustawić, żeby działało ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się!!! Zmieniłem ustawienia w dsl-ac68u w zakładce na:
Odblokować routing pakietów multicast (IGMP Proxy) -> Wyłącz
Włącz wydajne przekierowywanie multiemisji (IGMP Snooping) -> Wyłącz
UDP Proxy (Udpxy) -> 0
I działa już dobrą godzinę. Kilka razy wyłączyłem i zresetowalem dekoder(Sagecom WHD88) i działa jak należy. Dzięki za pomoc i zainteresowanie. Jak jutro będzie chodzić dalej, to temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Asus dsl-n66u uruchomienie IPTV przy udziale własnego routera / Parametry modulacyjne DSL
@p_kaszuba Obawiam się, że na tym routerze nie ustawisz. VLANy 838,839 i dodatkowo 35 muszą być na tym samym porcie. W przeciwnym wypadku gdy zaczną wygasać uprawnienia nie będziesz miał dostępu do kanałów TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Asus dsl-n66u uruchomienie IPTV przy udziale własnego routera / Parametry modulacyjne DSL
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety nie bardzo rozumiem. Wszystko mam ustawione jak opisaleś + port 840 i dodatkowo uprawnienia do IPTV przypisane do portu ETH1. Ludzie na forum pisali że im po takim ustawieniu działało bardzo dobrze. Znasz router 1gigabitowy na którym będzie to działało?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@p_kaszuba Ubiquiti EdgeRouter Lite 3
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się!!! Zmieniłem ustawienia w dsl-ac68u w zakładce na:
Odblokować routing pakietów multicast (IGMP Proxy) -> Wyłącz
Włącz wydajne przekierowywanie multiemisji (IGMP Snooping) -> Wyłącz
UDP Proxy (Udpxy) -> 0
I działa już dobrą godzinę. Kilka razy wyłączyłem i zresetowalem dekoder(Sagecom WHD88) i działa jak należy. Dzięki za pomoc i zainteresowanie. Jak jutro będzie chodzić dalej, to temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam