- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest problem u mnie z appką Orange TV, gdy chcę włączyć na jakiś program nagle zamula ciągle to kółko i po pięciu minutach pojawia się wygaszacz więc nie mogę niczego normalnie uruchomić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 Na 4K Multi nie pobierzesz aplikacji Orange TV. On ma ją wbudowaną systemowo. Spróbuj wyłączyć dekoder z sieci elektrycznej na kilka minut. Zrób to samo z routerem. Tzw. restart. Troszkę za mało dajesz danych. Nie bardzo wiemy czy odbierało ci dobrze, czy ostatnio się tak dzieję? Zrób to co ci radzimy i zobacz, czy jest poprawa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV u mnie słabo działa. Zamula i próbuje się wczytywać.
@nnsq9053W9 przestała działać, czy od początku nie działa? Na jakim sprzęcie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 Za mało danych. Na czym odbierasz? Jaka prędkość światłowodu? Jak daleko od routera? Czy po kablu ethernet czy po WiFi odbierasz? Ja nie narzekam. U mnie po dłuższej przerwie po włączeniu czasem kręci kółko, ale tylko czasem, gdy złapie to odbiera bez przeszkód.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 Nie masz przypadkiem tej apki na Xaoimi Sticku lub czymś podobnym? Jeżeli tak to możliwe, że musisz zrobić update aplikacji. Na forum jest wątek, że jakaś tam wersja nie pokazywała obrazu i trzeba było wypiąć i wpiąć urządzene z HDMI , ale podobno Orange już wydał poprawkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na dekdoerze 4K Multi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 zresetuj dekoder do ustawień fabrycznych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9napisał(-a)Na dekdoerze 4K Multi.
Czyli sygnał IP TV masz dostarczany protokołem multicast.
Wszystkie urządzenia po drodze od rutera do dekodera muszą sobie z tym protokołem radzić. Absolutnie krytyczne jest wspieranie przez nie protokołu igmpsnooping. W szczególności jeśli wpuszczasz ten ruch w WiFi (a jeśli snooping nie działa to całość ruchu idzie wszędzie i sieć się zapycha), to prosisz się o kłopoty. Znacznie lepiej połączyć dekoder z ruterem kablem eternetowym.
Jeśli już tak masz zrobione, to upewnij się że ten kabel siedzi dobrze w obu gniazdkach, sprawdź czy na pewno kabel jest w pełni sprawny. Połączenie musi się zapiąć na 100Mbps, nie na 10Mbps (to da się zobaczyć w menu FB).
W ostateczności, być może ruter wymaga restartu - tak może być jeśli program do trasowania multicast na ruterze się zawiesza/dostaje zadyszki.
Restart dekodera raczej w tej sytuacji nie pomoże, ale pewnie od tego i tak zacząłeś. Ważne żeby nie resetować obu na raz.
Generalnie napisz coś więcej o swojej sieci, to łatwiej będzie coś doradzić.
PS. NIE resetuj niczego do ustawień fabrycznych. To można zrobić tylko jako zupełną ostateczność, przed zgłoszeniem dekodera do wymiany, po wyczerpaniu innych możliwości.
PS2. Aplikacja Orange TV na tym dekoderze jest w tej chwili w jakiej wersji? Być może warto ją zaktualizować (=spróbować wymusić aktualizację), jeśli to możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 Na 4K Multi nie pobierzesz aplikacji Orange TV. On ma ją wbudowaną systemowo. Spróbuj wyłączyć dekoder z sieci elektrycznej na kilka minut. Zrób to samo z routerem. Tzw. restart. Troszkę za mało dajesz danych. Nie bardzo wiemy czy odbierało ci dobrze, czy ostatnio się tak dzieję? Zrób to co ci radzimy i zobacz, czy jest poprawa?