- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung z systemem Tizen
Dzisiaj dopiero jestem w domu i sprawdziłem mój TV i niestety, nie załapałem się, bo mam Tizen 6.0..
Szkoda, myślałem, że skończy się w końcu udręka z dekoderami..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybór TVP3 w tej aplikacji jest tragedią, na starych dekoderach na liście miałem dostęp do wszystkich TVP3, wiem że jest pasmo wspólne, ale spora część programów jest jednak różna i często sobie oglądałem kulturalne programy z innego miasta np. Kraków, Szczecin, itd. Telewizja regionalna jest dla wszystkich.
Natomiast tutaj w tej aplikacji na Samsungi za każdym razem jak chce oglądać inny ośrodek regionalny musze wejść w dodatkowe menu i zmienić swój region na inny, nie rozumiem takiego podejścia. MagentaTV, PolsatBoxGO, SweetTV i inni mają całą listę regionalnych TVP3 na końcu i mogę wybierać co chce bez zabawy , a tutaj nie. To jest duży minus aplikacji Orange TV na telewizory Samsung.
Zostawcie sobie tą opcję jak chcecie, ale dajcie też opcje WSZYSTKIE żeby na końcu listy kanałów były wszystkie TVP3 jak mieliście na starszych dekoderach, proste..
Dużo osób starszych ma rodziny w różnych regionach i ma chęć oglądania różnych TVP3 a nie tylko swojej , a wchodzenie ciągle w menu aby zmienić wersję tvp3 jest dla nich uciążliwe i nie do zaakceptowania!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest właściwość aplikacji na Samsungi. Tak jest we wszystkich aplikacjach. Pasmo bynajmniej nie jest wspólne, każdy z tych kanałów nadaje osobno, całkowicie niezależnie. To jedynie mapowanie w oprogramowaniu (apce) przypisuje jedno, wybrane źródło do "kanału 25". Co ciekawe, próbowano identyczny mechanizm zaimplementować w dekoderach nie-androidowych, ale się to nie udało i pozostawiono mapowanie tak jak było (czyli wszystkie regionalne strumienie dostępne pod numerami 900+). Nie jestem pewien co "leci" wtedy na 25, specjalnie mnie to nie interesuje, ale jeśli chcesz mogę sprawdzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie zrozumiałeś, w aplikacji Orange TV na telewizory Samsung nie ma tych kanałów regionalnych powyżej 900 w ogóle, jest tylko jedna wersja (jeden kanał) na początku listy, możemy tą wersję zmienić na inny region ale jest to uciążliwe ciągle wchodzenie do menu aplikacji np. chcesz oglądać i zobaczyć co teraz leci powiedzmy na TVP3 Kraków to musisz wejść w menu, wybrać TVP3 Kraków i wtedy dopiero masz na liście kanałów aktywne, jest to chory pomysł że nie ma od razu dostępnych wszystkich.
Tak kanały nadają osobno i są na listach starych dekoderów i nadal tak działają.
Na starych dekoderach Orange mamy dostępne wszystkie wersje na 900tkach, mój teść miał taki mały dekoder z Orange do DSL i tam miał na 900tkach wszystkie wersje, więc działało to, ale tutaj na aplikacji OrangeTV na Samsung jest lipa, bo żeby zmienić wersję trzeba wchodzić ciągle do menu cały czas, powiedzmy że mieszkasz we Wrocławiu i oglądasz TVP3 Wrocław i tak sobie ustawiłeś w menu, to żeby zobaczyć co leci w Bydgoszczy, musisz wejść w menu aplikacji , pokilkać aż dojdziesz do opcji regionalnych , wybrać TVP3 Bydgoszcz, wyjść w menu, przejść na kanał TVP3 i wtedy oglądasz, jak chcesz powrócić do swojej wersji lub wybrać i zobaczyć co leci w innym mieście to znów taka procedura długa, jest to bardzo uciążliwe ..
Na aplikacji na telewizory typu MagentaTV, PolsatBoxGO, SweetTV i innych mamy wszystkie wersje dostępne bez problemów od razu bez wybierania regionów, są wszystkie na listach kanałów, więc nie jest tak na wszystkich aplikacjach...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pietrek111napisał(-a)Nie zrozumiałeś, w aplikacji Orange TV na telewizory Samsung nie ma tych kanałów regionalnych powyżej 900 w ogóle
@pietrek111 To ty nie zrozumiałeś, co napisał @j131 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu nie ma nic do zrozumienia, myślę że warto zrobić opcje WSZYSTKIE żeby było to jak u innych czyli wszystkie wersje na końcu listy. Ten wybór pojedynczej wersji w MENU ogranicza dostęp do podstawowych kanałów TVP3 i ich wersji, ponieważ jest uciążliwy dla użytkowników jak opisałem powyżej.
Najlepiej dać wybór w aplikacji TVP3 w menu i tak zostawić, wtedy kanał na początku listy będzie z naszego regionu, a na końcu list kanałów umieścić wszystkie wersje pozostałe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz narzekać ile chcesz, ale proszę cię nie pisz że czegoś nie zrozumiałem. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i wskaż w którym miejscu różni się to od tego, co ty napisałeś.
Kanały 900+ są tylko na dekoderach nie-androidowych, i tylko dlatego że się tam nie udało ich "zredukować" do jednego kanału.
To co jest w ofercie innych operatorów to nawet nie to że mnie nie interesuje, ile nie może być (zgodnie z regulaminem) przedmiotem rozważań na tym forum. Nie mieszajmy, proszę.
Z mojego postu miałeś tylko jeden przekaz wynieść: to że nie ma kanałów regionalnych na Orange TV pod Tizen, nie jest właściwością aplikacji na Samsungi, tylko wszystkich aplikacji Orange TV, na wszystkie systemy. I nie jest to "błąd do naprawienia", tylko tak jest zrobione specjalnie. Nie twierdzę że to się ma tobie podobać, co zdajesz się mi zarzucać, po prostu stwierdzam fakt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolność słowa gwarantuje metodę porównawczą, nie jest zabroniona nawet w reklamach, a często posty porównawcze są tutaj kasowane, co nie jest za bardzo zgodne z Konstytucją która gwarantuje wolność wypowiedzi, nic nie ginie w internecie bo są portale, które zapisują codziennie kopię, ale to szczegół off topic.
Dla mnie pomysł redukowania TVP3 do jednego kanału i umieszczenie go w pierwszej 50 kanałów ogólnotematycznych jest jak najbardziej dobry pod warunkiem, że pozostałe wersje są łatwo dostępne na liście kanałów np. na końcu listy, aby każdy miał łatwy dostęp do CAŁEJ oferty TVP3, a nie tylko ograniczonej do jednej stacji. Wybieranie nonstop regionu i go zmienianie w menu aplikacji, aby uzyskać dostęp do pozostałych stacji TVP3 jest żmudne i ogranicza zasięg oraz powoduje niesmak u abonentów, to nie jest tylko moja opinia, to nie jest tylko moje marudzenie czy fanaberia. Mnie jako abonenta nie musi nawet interesować sprawa techniczna, bo nie muszę się na tym znać, jeżeli miałem 15 lat dekoder stary i tam miałem wszystkie kanały TVP3 ma liście kanałów i je oglądałem to chce mieć je także w aplikacji na telewizory Samsung, to chyba oczywiste że nie chce przełączać regionów cały czas, nie tylko dla mnie to WADA.. Chyba po to jest to forum żeby opisywać swoje odczucia, jeżeli przez 15 lat miałem wszystkie kanały TVP3 na liście a teraz mi zostały zabrane i mam tylko jeden, a pozostałe muszę zmieniać ręcznie w menu co jest żmudne to mam prawo to krytykować, a jak ktoś pisze że to nie wada to mam to w nosie, bo dla mnie to DUŻA WADA. Dla mnie to nie jest cecha dobra że muszę nonstop wchodzić do menu żeby przełączyć na Kraków, Wrocław, Warszawę czy Łódź i cieszyć się z tego żeby oglądać kanał to muszę się w menu poprzełączać, bądźmy poważni ! Nie mogę wady opisać jako zaletę, jak ci się taka "zaleta" podoba to OK, ale mi się nie podoba. Gdyby to była tylko moja opinia to pal licho, ale jest to opinia mojego teścia, mojej teściowej, moich znajomych którzy także zaczęli tą aplikację na Samsungach testować, nie tylko moja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »