- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung z systemem Tizen
Tak samo możesz powiedzieć o innych kanałach m.in. 346 Show TV 4K Ultra HD
Po co 4K jak tam stare filmy lecą 🙂 Tak możesz to dopasować do 90% kanałów.
Jednak kanał ma uplink 4k, więc warto to mieć, szczególnie jeżeli inni to mają i to nie jest dziecinada.
Moim zdaniem Filmax trochę lepszy niż Show TV i warto żeby był w 4k.
Co ciekawe 346 Show TV 4K Ultra HD ma HDR włączony na aplikacji Samsung przez cały czas, a nic tam nie ma w HDR 🙂 Mamy więc wszystko bardzo ciemne i zero efektów jasnych czyli nie do oglądania, na pewno tam powinien być sygnał HDR aktywny na tym kanale przez cały czas ?? Mi się wydaje że to błąd w aplikacji dla Samsungów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W przypadku kanałów TV, nie warto ekscytować się wszystkim, co ma znaczek 4K 🙂
Pamiętam czasy, gdy do kablówek wchodziło HD. Był osobny National Geographic HD, który emitował tylko treści Full HD. Ramówka była inna niż głównego kanału NG, bo na antenę trafiały tylko programy nagrane Full HD. MTV HD tez powstał specjalne, by nadawać tylko teledyski Full HD, a nie jak niektóre kanały muzyczne są HD czy 4K, a teledyski stare z lat 90-tych. Podobnie było z TVP HD na początku nadawał tylko wybrane pozycje, które w rzeczywistości były Full HD. Takie były czasy, że HD nie było standardem w produkcji TV.
Dziś jedynym prawdziwym, polskim kanałem 4K w Polsce jest Canal+ 4K, który emituje programy 4K. Osobna ramówka, pozycje tylko w 4K, w tym wybrane mecze Ekstraklasy. Nie jak Eleven Sports 4K, którego ramówka jest kopią Eleven Sports 1, tylko ze znaczkiem 4K, a prawdziwych treści 4K jak na lekarstwo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też tak kiedyś pisałem i myślałem dopóki nie kupiłem 77" 🙂 Powiem tak, sam bitrate wyższy dla kanałów 4k to duży skok nawet jak treść jest full hd upscalingowana. To jest wbrew pozorom bardzo duża różnica, mam dwie wersje kanałów często i porównuje np. ShowTV do ShowTV 4k i różnica jest zdecydowanie widoczna mimo starych filmów porozciąganych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »