- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Orange TV. Blad ATV-S10
„Podpowiem Ci jeszcze, jeśli chodzi o aplikację Orange Go i masz urządzenie z Androidem lub Smart, i korzystasz z przeglądarki internetowej w urządzeniach, to wejdź przez przeglądarkę internetową na Orange Go — na 99% zadziała.”
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017napisał(-a)„Podpowiem Ci jeszcze, jeśli chodzi o aplikację Orange Go i masz urządzenie z Androidem lub Smart, i korzystasz z przeglądarki internetowej w urządzeniach, to wejdź przez przeglądarkę internetową na Orange Go — na 99% zadziała.”
I na 100% Orange TV GO (nie "Orange Go", takiego czegoś nie ma), nawet jeśli w pewnych nietypowych warunkach umożliwi wyświetlenie obrazu na TV, ma o przeszło połowę niższy bitrate niż Orange TV, więc nie da się tego oglądać na dużym ekranie. Taką możliwość wyłącznie jako ciekawostkę należy traktować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie problem rozwiązany! Dziękuję za tak liczne podpowiedzi.
Z uwagi na to, że moje urządzenie smart TV Stick 4K Xiaomi nie posiadało owego certyfikatu Googla Play Protect, postanowiłem zamówić inne urządzenie. Kupiłem Odtwarzacz multimedialny STRONG SRT41 4K UHD Google TV, które w opisie urządzenia powinno taki certyfikat posiadać.
Odpaliłem i działa! Trochę długo się ładuje, ale podejrzewam, że chodzi o przepustowość urządzenia. Aplikacje znalazłem bez problemu, zainstalowałem i teraz mogę cieszyć się telewizją na moim telewizorze Samsung.
Dalej czekam na kontakt z obiecanym konsultantem z IT Orange.
Mieliście racje z podziałem. Orange TV to telewizja z dekoderem, a Orange TV GO telewizja poprzez aplikacje- tak w skrócie.
Nie znam się na Certyfikatach nakładanych na urządzenia, nie jestem specjalista z cyber bezpieczeństwa ale coś może w tym być. Szkoda, że nie jest to powszechna wiedza, że urządzenia takich certyfikatów nie mają. Dlatego cieszę, że spotkałem takich mądrych ludzi jak Wy, którzy mnie o taką wiedze wspomogli
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Serdecznie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PIOTR_Nnapisał(-a)...
Mieliście racje z podziałem. Orange TV to telewizja z dekoderem, a Orange TV GO telewizja poprzez aplikacje
...
Super że już działa. Trochę dziwne że ten Xiaomi nie miał certyfikatu - może wystarczyło mu oprogramowanie zaktualizować - ale nieważne, istotne że problem rozwiązałeś.
Ale co do "podziału" to nie dekoder decyduje tylko "wielkość ekranu". Orange TV jest na TV (przez dekoder Operatora albo apkę na własnym dekoderze czy bezpośrednio na smart TV). To jest ta sama usługa, te same strumienie danych (no prawie, są pewne różnice techniczne przy świadczeniu tej usługi na dekoderze operatora). Natomiast Orange TV GO jest na telefony i tablety, i tylko do tego się nadaje. Inny zakres kanałów, inny sygnał. Inny jest też zakres dostępności tych usług w zależności od umów. Orange TV GO właściwie dają "do wszystkiego", a Orange TV trzeba specyficznie zamówić i nie do każdej umowy da się to zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sam używam Orange TV na Xiaomi Stick za 80zl z Allegro. Nie pamiętam jaki to model ale pamiętam, że to Android 11.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »