Amazon Prime w Orange

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

Jeśli ma się VoIP to nie można mieć Extra TV. Bo nie.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 416
  • 1947
  • 39

Amazon Prime w Orange

@j131napisał(-a)
No pewnie, pewnie. Tylko że np. mnie Orange odmawia możliwości zawarcia takiej umowy (na Extra TV). Więc czuję się wykluczony i dyskryminowany. Tym samym fakt istnienia promocji na serwis za który teraz płacę nomen omen extra, jeszcze bardziej mnie irytuje.
A raczej powinien irytować, bo tak naprawdę jest mi ta sprawa w sumie doskonale obojętna.

A co jest powodem, że Ci odmawia? Nakreśliłbyś studium przypadku? 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Zapewne starsza oferta Orange Love.

Pakiet Extra TV dostępny jest z nowymi ofertami.

Ofert z VoIP już nie ma, klienci tych ofert nadal mogą z niej korzystać, ale na zasadach obowiązujących w umowie jaką podpisali. A do tego pakietu Orange Love przypisany jest starszy pakiet telewizyjny - Pakiet Optymalny. Zmiana na Extra TV wymaga przejścia na aktualną ofertę Orange.

• 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

Umowę podpisałem w jesieni zeszłego roku i VoIP jak najbardziej był dostępny. Był też dostępny pakiet z Ekstra TV.
Natomiast to co było niedostępne to wzięcie obu usług jednocześnie: albo jedna albo druga. Zresztą nie wydaje mi się żeby to się miało zmienić rychło: w końcu zobowiązali się ten VoIP utrzymać przez kolejne dwa lata...

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Zgadza się. Bo jeśli masz umowę ze starszymi usługami, możesz ją przedłużyć nawet dzisiaj. Ale to jest jakby jej kontynuacja, wtedy też kontynuujesz usługi dedykowane dla dotychczasowej oferty, czyli VoIP oraz telewizyjny Pakiet Optymalny. Których już nie ma dla nowych umów.

Niestety trzeba się liczyć z tym, że niektóre usługi będą dostępne tylko z nowszymi ofertami. Tak jest u wielu operatorów, bo to wprowadza się nowe oferty na główne usługi. Tak jest obecnie z Extra TV.

• 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

Nie musisz mi tłumaczyć tego, że taka kombinacja usług nie jest dostępna: to wiem. Nie podoba mi się to. To oczywiste.
Wszelkie "wyjaśnianie" takiej a nie innej struktury oferty Orange jest niecelowe, to zwykła tautologia. Nie jest dostępna, bo nie jest dostępna. Rozumiem. Akceptuję że nie jest. Nie musi mi się to podobać.

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

No i spoko 🙂

Reasumując, Extra TV jest dodatkowym pakietem, dla tych którzy już mają Start TV. O ile mnie pamięć nie myli, Start TV ze światłowodem zaczęli oferować, gdy skończyli VoIP.  W takim przypadku sprzedawanie samego Extra TV do starszych umów bez Start TV byłoby wybrakowane (np. o podstawowe kanały).

Oczywiście jest to problematyczne dla tych, którzy chcieliby utrzymać VoIP i jednocześnie przejść na nową ofertę TV. Powinni wymyśleć jakieś mądre rozwiązanie.