- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witajcie. Odświeże troche ten temat. Czy macie jakiś patent jak uzyskać drugi dekoder ICU100 ? Obecnie posiadm ICU100 jako gówny i 4 multiroomy na dekoderach 4k stream. Jeden z tych 4k strema chcialem wymienic na ICU100 do multiroomu. Zgłosiłem na infolinie chcęć , dostałem zlecenie wymiany pojechałem do salonu, szczęśliwy wymieniłem dekoded na ICU100 i po godzinie zadzwoniła pani z salonu że muszę zwrócić ICU100 bo zaszła pomyłka i nie mogą wydać ICU100 do multiroomu. Stąd pytanie - czy jest to technicznie niemożliwe i nie będzie to działać czy o co chodzi ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marckom81napisał(-a)po poście @erwinsans zadzwoniłem jeszcze raz na infolinie i sie okazało że.... jednak nie można "już" dostać drugego dekodera ICU100 i do multiroomu mamy do dyspozycji tylko 4k stream lub WHD80. Jęsli mamy ICU 100 jako główny to IWU200 też już podobno nie dostaniemy. Dziwna polityka jak dla mnie...
@marckom81 niestety ale mają rację, gdyż tu Telewizja Multiroom - podłączenie i konfiguracja | Orange Polska też nie ma ICU 100 wyszczególnionego jako deka do multiroomu:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2x ICU100 - czy tak można?
Jakaś bzdura. Normalnie możesz dostać drugi dekoder ICU 100. Ja go miałem ponad rok bez problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
po poście @erwinsans zadzwoniłem jeszcze raz na infolinie i sie okazało że.... jednak nie można "już" dostać drugego dekodera ICU100 i do multiroomu mamy do dyspozycji tylko 4k stream lub WHD80. Jęsli mamy ICU 100 jako główny to IWU200 też już podobno nie dostaniemy. Dziwna polityka jak dla mnie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czemu upierasz się na tym ICU 100 ?
Są teraz inne dekodery i usługa multinagrywarka.
4k strem fajna sprawa masz androdia na urządzeniu.
Brałem udział w testach tego urządzenia i naprawdę jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
-głównie to jakość obrazu 4k - śmiem twierdzić że jakość obrazu na moim ICU100 jest dużo lepsza niż na 4k stream, testowałem różne konfiguracje dekodera 4k stream i nie powala na kolana, w związku z tym że mam 4 egzemplarze to sprawdziłem wszystkie.Uprzedzając pytanie - tak 4k stream ma na sztywno ustawioną rozdzielczośc 4k
- zależy mi na sterowaniu wszystkim za pomocą jednego pilota bluetooth od TV samsung ( taki mały kompaktowy) - 4k stream nie jest obsługiwany tym pilotem (whd 80 i icu100 juz tak)
-wyświetlacz na ICU100
- na androidzie mi nie zależy - smart tv mam na TV
- wszystkie dekodery mam połączone po LAN - więc to nie kwestia połączenia sieciowego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumie, ale jakie kanały 4k ma Orange w ofercie 🙂 Tylko eleven 4k reszta 1080 nawet nie p tylko i.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Różnica jest nawet zauważalna na kanałach 1080p/i - taka jakość operatora ze słońcem w logu ( czyli słaba) gdybym miał porównywać.
Kanał 276 - Canal+ 4k Ultra - mimo ze 4k Stream to dekoder 4k to tego kanału również nie ma na liście
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu racja C+ 4k tylko na dekoderze.
Ja tak jak pisałem swojego czasu miałem dwa dekodery ICU 100 bez problemu. Kiedyś nie można było ale to było z 2 lata temu. Może napisz gdzieś maila a nie załatwiaj przez infolinie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No cóż, ta polityka zmienia się dość chaotycznie, nic z tym nie zrobimy (ewentualnie możemy zgłaszać pomysły żeby się zmieniała w kierunku sensownym).
Tak z czystej ciekawości zapytam: próbowałeś podłączyć wymieniony dekoder i zadziałał? Czy grzecznie zwróciłeś bez sprawdzania?
@erwinsansz tym mailem to niestety nici, Orange nie używa tego kanału do komunikacji z klientem. Jedynie telefon (infolinia, płatna), oraz czat (przez portal MO, bezpłatny), oraz fizyczne biura sprzedaży/obsługi ("salony"). Ewentualnie klasyczna poczta, ale chyba nie o takiego "maila" Ci chodziło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Niestety nie zdazylem go dowiezc do domu wiec nie sprawdzilem - genetalnie nawet gdybym dowiozl to i tak wielkie prawdopodobienstwo ze by nie dzialal poniewaz jeszcze zaden dekoder po wymianie w salonie nie dzialal u mnie od razu - musialem czekac 2 dni na „dopisanie” dekodera w systemie czy jakos tak zeby ruszyl (tak mi kiedys na infolinii powiedzieli jak zadzwonilem ze dekoder nie dziala po wymianie)
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »