- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Chciałbym pobawić się troszeczkę ze swoim Sony Xperia SP. Niestety zablokowany mam bootloader i nie mogę nic zrobić. Jestem świadomy konsekwencji jeżeli coś pójdzie nie tak, ale człowiek uczy się na błędach 🙂 Czytając różne fora dowiedziałem się że tylko Orange blokuje dostęp do pełnych funkcji telefonu. Więc moje pytanie brzmi. Jak można zdjąć blokadę bootloadera, ewentualnie gdzie można to zrobić i ile to może kosztować. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Magia bootloadera z którego skorzysta się może raz lub dwa razy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Aplikacje od operatora troche mnie denerwują i dodatkowo obciążają mi telefon. SP nie jest nowością, a ja go chciałem troszekę wskrzesić przez czystego andka. Dodatkowo wyrzuca mnie z aplikacji na przykład takich jak aparat, tak więc nawet nie jestem w stanie nawet zrobić zdjęcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Na to co potrzebujesz wystarczy oddać telefon na gwarancje do serwisu ze oczekiwaniem stwierdzenia zamulania telefonu przez soft Orange. Papierek z serwisu wysyłasz przez Mój Orange lub mailem na BOK. Wtedy z Orange dostajesz zgodę na zdjęcie softu - wtedy jeszcze raz oddajesz telefon do serwisu.
Miesiąc bez telefonu ale wgranie czystego Androida jest możliwe.
Choć nie wydaje mi się, że to sprawi, że telefon niebotycznie przyśpieszy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Zdaję sobie z tego sprawę że to może niewiele dać, ale może jeszcze z roczek bym wytrzymał na tym aparacie. Telefon jest już po gwarancji i dlatego pytałem się gdzie i za ile można to zrobić, bo jeśli to grosze kosztuje to podjął bym się tego, w innym wypadku to nie bedzie miało sensu. Dodam że jak go zrootowałem i usunąłem niektóre śmieci to się znacznie poprawiło. Ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu i chyba za dużo usnuąłem bo "niestety aplikacja aparat została zatrzymana".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
blokada Bootloadera
Jak się nie znasz, to poszukaj jakieś serwisu lokalnego (metody w sieci opisywane nie zawsze działają a czasem trzeba je naprawiać). Zwykle to kosztuje około 100 zł.
Tylko nie radze zdejmować bootloadera a wgrac czysty soft.