- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup Telefonu z drugiej ręki a blokada.
Dzien dobry, kupilem telefon samsung s24 ktory pierwotnie byl zakupiony z abonamentem Orange. Oczywiscie pierwsze co sprawdzilem na stronie orange imei. Dostalem informacje ze telwfon nie jest wlasnoacia orange uzytkownik ma prawo go sprzedac i nie posiada blokady imei. Telefon dotarl do mnie. I okazuje sie ze blokada imei jest zalozona przez orange za nie splacanie rat. Kontakt z orange tragedia wylylaja mnie do salonu, na infolini twierdza ze telwfon splacony, potem ze w windykacji. Czuje sie oszukany przez Orange bo dostalem jasna informacje ze nie posiada blokady. CO ROBIC? SPRZEDJACY TEZ SIE ROZPLYNOL.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety jest to dość częsty przypadek... Wydaje mi się, że problem może wynikać w urządzeniach, które mają 2 nr IMEI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale sprawdzając oba numery imei otrzymujemy ta sama informacje.
--------------------
Edytowałem - poprawa czytelności
Mikołaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może, ale już w ostatnim czasie były takie 2 przypadki. W obu się okazało, że telefony mają windykację.
W każdym razie, na pewno byleś na tyle zapobiegliwy, że kupiłeś telefon przez Allegro. W końcu tani nie był...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak by byl zakupiony przez allegro nie bylo by Pytania. W takim razie po co jest strona do sprawdzania IMEI jak to nic nie daje. Mialo to byc narzedzie do zwalczania takich przypadkow. Dostajac taka informacje od operatora powinnienem miec pewnosc ze telefon jest wolny od blokad czuje sie teraz bardziej oszukany przez Orange niz przez sprzedajacego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko my tu na forum nie jesteśmy stroną. Z pewnych źródeł wiem, że są często rozbieżności i to tyle. Jeżeli czujesz się oszukany to zwróć się do Orange, a nie do forumowiczów. Ja za bardzo szanuję swoje pieniądze, aby kupić coś poza allegro. Windykacja to nie wszystko...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kqcpan jak już się stało, to ja bym napisał listowną reklamacje tego procesu i nieaktualnych informacji na dedykowanej stronie. Masz dowód w postaci telefonu, info na stronie i info o blokadzie ( i jej braku)
Opisz sprawę o wyślij poleconym na adres korespondencji w Skierniewicach lub mailem do Biura Prasowego.
Poproś o wyjaśnienie sprawy i błędnych informacji, które naraziły Ciebie na koszty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przykro mi, ale nie widzę scenariusza w którym nie poniesiesz straty z powodu tego zakupu. Możesz jeszcze zgłosić sprawę na policję - wtedy przynajmniej nie wyjdziesz na pasera. Ale telefon zabiorą (a skoro sprzedawca się "rozpłynął" to sprawę pewnie i tak umorzą, nawet jeśli w ogóle zgłoszenie przyjmą).
Oczywiście to tylko IMHO.
Życzę ci bardziej przemyślanych decyzji w nowym roku.
PS. Zakup telefonu od nieznajomego, poza jakąkolwiek kontrolą, nie wymaga żadnej zewnętrznej weryfikacji, można ze 100% prawdopodobieństwem zakładać, że chodzi o paserstwo. Teraz już to wiesz, szkoda że musiałeś się na własnej skórze przekonać.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »