Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zablokowany imei?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 520
  • 1968
  • 7

Zablokowany imei?

@Zola94  a co powiedzieli w bok w tej sprawie?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1289
  • 5242
  • 26

Zablokowany imei?

@Zola94Masz gwarancje na ten telefon?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 29
  • 0

Zablokowany imei?

@atlas_cudownapisał(-a)

@Zola94Masz gwarancje na ten telefon?

Pani zbytnio nie wiedziala dlaczego tak jest ale zasugerowała że może być przez to że nie spłaca innych, tylko skoro jest informacja ze może go sprzedać bo orange nie jest właścicielem to robi się takie błędne koło. 

Mam gwarancję do czerwca. 

Czy możliwe jest że firma windykacyjna przejęła dług i dlatego jest nadal zablokowany? 

• 1289
  • 5242
  • 26

Zablokowany imei?

@Zola94  musisz bazować na tym co jest, czyli w systemie Orange, telefon nie widnieje jako zadłużony,

oraz, że telefon nie loguje do sieci. Uszkodzenie karty sim zostało wykluczone, więc zostaje niedziałający telefon, na który masz gwarancje.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14846
  • 60930
  • 755

Zablokowany imei?

@Zola94  według mnie sprzedający ma blokadę windykacyjną na koncie na którym wisi zakup urządzeń na raty..

Nic chyba nie zrobisz...

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 199
  • 900
  • 24

Zablokowany imei?

jeśli pokazuje komunikat o tym, że urządzenie nie należy do Orange, to na pewno nie jest to blokada windykacyjna.

ale pamiętajmy o blokadzie imei kradzieżowej https://www.orange.pl/omnibook/blokada-numeru-imei#

być może kupiłeś to od niewłaściwej osoby. no w każdym razie wchodzi tu w grę cywilne rozwiązanie sprawy ze sprzedawcą lub próba zgłoszenia oszustwa internetowego (?) do organów ścigania.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 29
  • 0

Zablokowany imei?

Serwis samsunga sugeruje ze jest błąd weryfikacji na stronie orange. Mówią że mogą przyjąć telefon na gwarancję ale mieli już w tym tygodniu takie przypadki że poprzez formularz na stronie pokazywało że blokady nie ma, a tak naprawdę była. 

• 1289
  • 5242
  • 26

Zablokowany imei?

@Zola94Jak chcesz to zagadaj do  mnie na priv. Może uda mi się coś pomóc jeżeli chodzi o sprawy serwisowe.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14846
  • 60930
  • 755

Zablokowany imei?

@Zola94  pierwsza info, to czy został spłacony? Druga, jeśli tak, to czy konto tego klienta ( nawet jak spłacił ten smartfon) jest zablokowane? 

Może to i racja, że skoro sam smartfon jest już spłacony, ale przypisany do jakiegoś klienta z problemami finansowymi to ma to wpływ i na ten smartfon...tego nie rozstrzygniemy 

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2778
  • 11501
  • 114

Zablokowany imei?

Cześć @Zola94 

Wydaje mi się, że zablokowany IMEI może być spowodowany tym że telefon został skradziony. Jest to wtedy gdy klient zgłosił kradzież telefonu, wtedy operator ma obowiązek zablokować dany nr IMEI. Operatorzy dzielą się między sobą listą zablokowanych numerów, więc taki numer IMEI może nie działać u wszystkich dostępnych operatorów.

Znalazłem na forum Samsunga taki poradnik Zablokowany IMEI, brak możliwości wykonania połączenia - sprawdź zanim oddasz telefon do serwisu https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/zablokowany-imei-brak-mo%C5%BCliwo%C5%9... 

Zerknij do tego poradnika może dzięki wskazówką zawartym w tym poradniku uda się rozwiazać ten problem 🙂

Daj znać o postępach 🙂

Pozdrawiam 🙂