29-05-2017
00:01
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
29-05-2017
00:01
Zablokowalem karte Sim pomocy
wpisalem 3x zle pin(problem co sobote)
Wpisuje PUk
wpisz Pin1(???)
Wpisuje swoj pin potwierdzam i nic
wpisuje pozostałe cyferki z karty sim potwierdzam tez nic
Da się to odblokować czy mam iść gdzie indziej gdyz jestem na skraju załamania nerwowego z orange
Etykiety:
2 ODPOW. 2
29-05-2017
00:46
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
29-05-2017
00:46
Jeśli dobrze zrozumiałem pomyliłeś się trzykrotnie podając błędny PIN karty SIM. Telefon zablokował PIN i poprosił o kod PUK. Zmiana nie kończy się powodzeniem.
Najprawdopodobniej dzieje się tak, ponieważ wprowadzasz błędny kod PUK. Przede wszystkim - ostrożnie, bo po 10-krotnym błędnym podaniu PUK karta zostanie zablokowana na stałe i będzie trzeba ją wymienić.
Skąd przepisujesz PUK? To NIE jest numer nadrukowany na karcie SIM. Kod PUK znajdziesz na liście dołączonym do karty SIM i jest podpisany właśnie PUK.
Jeśli nie masz już tej kartki, a masz konto Mój Orange to zaloguj się na www.orange.pl/mojorange - tam też znajdziesz kod. Jeśli tego też nie masz to pozostaje kontakt z infolinią.
btw, działanie blokowania i odblokowania karty SIM to mechanizm telefonu, a nie operatora, więc w każdej sieci działa tak samo...
Najprawdopodobniej dzieje się tak, ponieważ wprowadzasz błędny kod PUK. Przede wszystkim - ostrożnie, bo po 10-krotnym błędnym podaniu PUK karta zostanie zablokowana na stałe i będzie trzeba ją wymienić.
Skąd przepisujesz PUK? To NIE jest numer nadrukowany na karcie SIM. Kod PUK znajdziesz na liście dołączonym do karty SIM i jest podpisany właśnie PUK.
Jeśli nie masz już tej kartki, a masz konto Mój Orange to zaloguj się na www.orange.pl/mojorange - tam też znajdziesz kod. Jeśli tego też nie masz to pozostaje kontakt z infolinią.
btw, działanie blokowania i odblokowania karty SIM to mechanizm telefonu, a nie operatora, więc w każdej sieci działa tak samo...
29-05-2017
07:27
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
29-05-2017
07:27
Ustal sobie najpierw 4cyfry, które mają być nowym kodem pin. Przejdź do zakładki połączenia alarmowe i wpisz kombinację klawiszy:
**05*kodPUK*NowykodPIN*NowykodPIN#
np.: Twój PUK to 34118729, a wybrany przez ciebie PIN to 3422.
Aby odblokować kartę wpisz:
**05*34118729*3422*3422#.
**05*kodPUK*NowykodPIN*NowykodPIN#
np.: Twój PUK to 34118729, a wybrany przez ciebie PIN to 3422.
Aby odblokować kartę wpisz:
**05*34118729*3422*3422#.