Nie można wyświetlić tego widżeta.

Telefon z Orange zablokowany ale spłacony

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

Witam mam dziwną sytuację niestety z mojej głupoty zakupiłem telefon którego nie sprawdziłem po imei w bazach Orange itp po jakimś czasie okazało się że telefon jest z Orange i wczoraj straciłem zasięg więc zadzwoniłem do sprzedającego który powiedział mi ze telefon jest spłacony (przedwczoraj po imei wyskakiwało że telefon jest własnością Orange ) a dzisiaj już komunikat  który widać poniżej aczkolwiek zasięgu nadal brak czy ktoś się orientuje o co tutaj może chodzić ?

IMG_0063.png

7 ODPOW. 7

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7215
  • 29494
  • 232

Skoro według Orange telefon nie ma blokady IMEI to może powodem braku zasięgu jest co innego?

• 4
  • 11
  • 0

Telefon został spłacony wczoraj (po blokadzie ) być może trzeba poczekać na odblokowanie ? Trochę jestem tym faktem poirytowany bo nie mało za telefon niestety zapłaciłem .

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 505
  • 1928
  • 7

@Mambix  czy po nowym komunikacie, że telefon nie ma blokady, był restartowany? Mają czas do 72 godzin po spłaceniu.

• 4
  • 11
  • 0

Nie resetowałem telefonu bo mam już tu pologowane aplikację które później będzie ciężko zalogować a jeżeli to istotne to telefon to iphone

• 505
  • 1928
  • 7

@Mambix  nie usuwać wszystko, tylko wyłączyć i włączyć. Jak już wspomniałem to po opłaceniu mają 3 dni na uruchomienie.

• 4
  • 11
  • 0

resetowałem tak więc poczekam te 3 dni i zobaczę co się zadzieje dziękuję bardzo za pomoc i życzę miłego wieczoru 

• 505
  • 1928
  • 7

@Mambix  nie zaszkodzi jednak zgłosić do bok może coś przyśpieszy.