Telefon z Orange kupiony w komisie

ROZWIĄZANE

Poziom 4, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Witam, jestem posiadaczem Huaweia P10 ostatnio mam problem z tylnym aparatem. Rozmazuje mi obraz w górnej części zdjęcia i filmu. Chciałbym oddać go na gwarancji do naprawy. Telefon został wzięty w orange po czym sprzedany do komisu, ja go od tego komisu odkupiłem. Posiadam komplet dokumentów typu: gwarancja, faktura. I tu pojawia się moje pytanie czy orange uwzględni mi taką gwarancje mimo że nie jestem ich użytkownikiem i nie ja kupiłem u nich ten telefon ? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@DawidM92Aby skorzystać z niniejszej gwarancji, należy dostarczyć urządzenie do punktu sprzedaży albo bezpośrednio do Autoryzowanego Serwisu wraz z dowodem zakupu

Najlepszy rozwiązanie jest oddanie telefonu do serwisu z dowodem zakupu Orange.

http://consumer.huawei.com/pl/support/warranty-policy/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

W przypadku gwarancji to nie Orange decyduje, a gwarant czyli producent. Orange jedynie pośredniczy, i tu bywa różnie czy będziesz mógł skorzystać z tego "pośrednictwa". Lepiej zamówić sobie kuriera do domu, dla tego modelu jest wsparcie D2D.

Z rękojmi (za którą odpowiada sprzedawca czyli Orange) nie możesz skorzystać. Przy odsprzedaży to już komis bądź sprzedający do komisu za to odpowiada (w zależności od regulaminu komisu).
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@DawidM92Aby skorzystać z niniejszej gwarancji, należy dostarczyć urządzenie do punktu sprzedaży albo bezpośrednio do Autoryzowanego Serwisu wraz z dowodem zakupu

Najlepszy rozwiązanie jest oddanie telefonu do serwisu z dowodem zakupu Orange.

http://consumer.huawei.com/pl/support/warranty-policy/

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 1145
  • 8721
  • 82

cześć @DawidM92 Emotikon: Szczęśliwy
Czy zechcesz się z nami podzielić jak zakończyła się Twoja sprawa, i czy któraś z powyższych odpowiedzi była dla Ciebie pomocna? Jeżeli tak, to zachęcam Cię do jej oznaczenia jako rozwiązanie. Ułatwi to innym użytkownikom odnalezienie właśnie Twojego tematu i szybsze rozwiązanie problemu Emotikon: Szczęśliwy

Pozdrawiam,
Rafał