- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poszukuję dla babci 92 lata telefonu komórkowego klawiszowego oczywiście. Duże przyciski i duzy ekran.
Jest ich trochę. Tylko ze jest jeden problem z wybieraniem numerów z książki telefonicznej. Przerobiłem myPhome i Maxcomy. Naprawdę nie wiem kto to projektuje. Żeby wykonać połączenie na numer z książki telefonicznej to wchodzimy do tejże książki, odszukujemy numer i teraz zabawa: trzeba wybrać opcje- zjechać jedną lub dwie pozycję w dól gdzie jest Połącz. Przecież to głupota jak nic.
W związku z tym pytanie czy ktoś widział telefon: duże klawisze, duży wyświetlacz i normalne menu że wybieram numer z książki telefonicznej i naciskam zielony połącz i dzwoni.
Edit:
Potrzeba więcej kontaktów niż np. trzy szybkiego wybierania. Babcia za nic nie zapamięta kto do jakiego klawisza przypisany.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po wybraniu prawego górnego przycisku funkcyjnego kontakty, wskazaniu właściwego numeru i naciśnięciu przycisku zielonej słuchawki, wywołuje od razu połączenie.
To na 100%, bo sprawdziłem przed chwilą.
Jest też głośny, a głos pomimo 2G wyraźny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon komórkowy dla seniora 90+
A patrzyłeś może na telefony stacjonarne na kartę SIM firmy maxcom ?
Mi osobiście przypadł do gustu prosty telefon MAXCOM COMFORT MM35D, w pracy go długo używałem i byłem z niego zadowolony.
Edycja:
Zaproponowałem ten model rodzinie mojej sąsiadki i kobieta mająca 96 lat dawała sobie z nim radę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Klawiszowe Nokia były proste w obsłudze, na serwisach internetowych pewnie jeszcze są, te myPhone czy Maxcom nie są dla ludzi starszych, choć tak są promowane, moim zdaniem prędzej osoba starsza obsłuży smartfon, niż te klawiszowe nowe telefony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedlernapisał(-a)A patrzyłeś może na telefony stacjonarne na kartę SIM firmy maxcom ?
Mi osobiście przypadł do gustu prosty telefon MAXCOM COMFORT MM35D, w pracy go długo używałem i byłem z niego zadowolony.
Edycja:
Zaproponowałem ten model rodzinie mojej sąsiadki i kobieta mająca 96 lat dawała sobie z nim radę.
Faktycznie ma ciekawe opinie na allegro. Pamietasz jak tam jest z tym wybieraniem numerów z ksiązki ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po wybraniu prawego górnego przycisku funkcyjnego kontakty, wskazaniu właściwego numeru i naciśnięciu przycisku zielonej słuchawki, wywołuje od razu połączenie.
To na 100%, bo sprawdziłem przed chwilą.
Jest też głośny, a głos pomimo 2G wyraźny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moja babcia ma 93 lata i nie da rady przekonać do komórkowego telefonu. Nie jest już po prostu zaawansowana technologicznie i tak samo telefony nie są proste. Podobnie tata kiedyś klawiszowy teraz sam się nauczył obsługiwać smartfon, ale nie potrafi wpisać kod do doładowania telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl zerknij na nokia 206. Ekran 2 4, ale klawisze są wyspowe, ładowanie cienkim bolcem, nie ma microusb. Trzeba trochę poszukać żeby kupić używkę w dobrym stanie.
Nie ma jednego telefonu który zadowoli wszystkich. Jeśli ta osoba miała już jakąś komórkę to, moim zdaniem, najlepszym upgradem jest kupno takiego samego modelu tylko w lepszym stanie. Daj znac na czymu ciebie stanelo.