Telefon komórkowy dla seniora 90+

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2435
  • 7625
  • 240

Poszukuję dla babci 92 lata telefonu komórkowego klawiszowego oczywiście. Duże przyciski i duzy ekran.

Jest ich trochę. Tylko ze jest jeden problem z wybieraniem numerów z książki telefonicznej. Przerobiłem myPhome i Maxcomy. Naprawdę nie wiem kto to projektuje. Żeby wykonać połączenie na numer z książki telefonicznej to wchodzimy do tejże książki, odszukujemy numer i teraz zabawa: trzeba wybrać opcje- zjechać jedną lub dwie pozycję w dól gdzie jest Połącz. Przecież to głupota jak nic.

W związku z tym pytanie czy ktoś widział telefon: duże klawisze, duży wyświetlacz i normalne menu że wybieram numer z książki telefonicznej i naciskam zielony połącz i dzwoni.

Edit:

Potrzeba więcej kontaktów niż np. trzy szybkiego wybierania. Babcia za nic nie zapamięta kto do jakiego klawisza przypisany.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 139
  • 1245
  • 1

Po wybraniu prawego górnego przycisku funkcyjnego kontakty, wskazaniu właściwego numeru i naciśnięciu przycisku zielonej słuchawki, wywołuje od razu połączenie.

To na 100%, bo sprawdziłem przed chwilą.

Jest też głośny, a głos pomimo 2G wyraźny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

• 139
  • 1245
  • 1

A patrzyłeś może na telefony stacjonarne na kartę SIM firmy maxcom ?

Mi osobiście przypadł do gustu prosty telefon MAXCOM COMFORT MM35D, w pracy go długo używałem i byłem z niego zadowolony.

Edycja:

Zaproponowałem ten model rodzinie mojej sąsiadki i kobieta mająca 96 lat dawała sobie z nim radę.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3303
  • 17791
  • 86

Klawiszowe Nokia były proste w obsłudze, na serwisach internetowych pewnie jeszcze są, te myPhone czy Maxcom nie są dla ludzi starszych, choć tak są promowane, moim zdaniem prędzej osoba starsza obsłuży smartfon, niż te klawiszowe nowe telefony.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2435
  • 7625
  • 240

@einsiedlernapisał(-a)

A patrzyłeś może na telefony stacjonarne na kartę SIM firmy maxcom ?

Mi osobiście przypadł do gustu prosty telefon MAXCOM COMFORT MM35D, w pracy go długo używałem i byłem z niego zadowolony.

Edycja:

Zaproponowałem ten model rodzinie mojej sąsiadki i kobieta mająca 96 lat dawała sobie z nim radę.

@einsiedler 

Faktycznie ma ciekawe opinie na allegro. Pamietasz jak tam jest z tym wybieraniem numerów z ksiązki ?

• 139
  • 1245
  • 1

Po wybraniu prawego górnego przycisku funkcyjnego kontakty, wskazaniu właściwego numeru i naciśnięciu przycisku zielonej słuchawki, wywołuje od razu połączenie.

To na 100%, bo sprawdziłem przed chwilą.

Jest też głośny, a głos pomimo 2G wyraźny.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 710
  • 4069
  • 11

Moja babcia ma 93 lata i nie da rady przekonać do komórkowego telefonu. Nie jest już po prostu zaawansowana technologicznie i tak samo telefony nie są proste. Podobnie tata kiedyś klawiszowy teraz sam się nauczył obsługiwać smartfon, ale nie potrafi wpisać kod do doładowania telefonu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2205
  • 7250
  • 71

@Arti_Kn_Pl zerknij na nokia 206. Ekran 2 4, ale klawisze są wyspowe, ładowanie cienkim bolcem, nie ma microusb. Trzeba trochę poszukać żeby kupić używkę w dobrym stanie.

1000001859.jpg

Nie ma jednego telefonu który zadowoli wszystkich. Jeśli ta osoba miała już jakąś komórkę to, moim zdaniem, najlepszym upgradem jest kupno takiego samego modelu tylko w lepszym stanie. Daj znac na czymu ciebie stanelo.