Nie można wyświetlić tego widżeta.

Tanie Motorole a VoLTE w Orange

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 143
  • 284
  • 7

Cześć,

Czy ktoś testował tanie telefony Motorola (E32s, E20, E22) z siecią Orange? Czy w telefonach z ogólnej dystrybucji działa VoLTE?

Na oficjalnej liście Orange jest kilka modeli Motoroli, ale to droższe modele. Wiem, że tych tanich nie ma w ofercie sklepu Orange.

Szukam jak najtańszego telefonu DualSIM z obsługą VoLTE. Nie chciałbym, by był to typowy "chińczyk" typu xiaomi, realme i inne wynalazki (tak, wiem, Motorola = Lenovo = też chińczyk, ale przynajmniej oprogramowanie zbliżone do czystego Androida bez bloatware'u i niewiadomojakich backdoorów...). 

Eh, kiedyś to były czasy. Telefony fińskie, szwedzkie, japońskie, amerykańskie, koreańskie... teraz została już tylko chińszczyzna, Samsung i iPhone 😞

9 ODPOW. 9

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2701
  • 11140
  • 108

Cześć @muddy 

Jaką kwotę chcesz przeznaczyć na smartfon z DualSIM z obsługą VoLTE? Jeśli chodzi o VoLTE  to trzeba kupować telefony ze sklepu Orange lub wspierające Volte w Orange, które znajdują się na liście VoLTE Orange. Przesłał tą liste kolega w poniższym poście 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3331
  • 8006
  • 150

@muddy  Motorola E20 jest na liście ze wsparciemVoLTE.

Ogólnie wsparcie dla Motoroli słabe.

lista telefonów

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19630
  • 56850
  • 774

@muddy jeżeli chcesz mieć pewność działania VoLTE na telefonie Motorola, to najlepszym wyborem będzie telefon z dystrybucji Orange, znajdujący się na liście podanej przez @Ron.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 143
  • 284
  • 7

Ja to wszystko wiem, jestem świadomy istnienia listy, ale nie takie było pytanie. Nie mam konkretnego budżetu: chodzi o "masowy, tani" telefon do podstawowej komunikacji szeregowym pracownikom pewnego zakładu, który niekoniecznie chce wpuszczać do firmowej sieci WiFi chińskie wynalazki. Korzysta on z T-Mobile, ale wielu pracowników dokłada tam swoje prywatne karty SIM. Tylko Orange robi "problem" z certyfikacją do VoLTE, stąd moje pytanie tutaj o doświadczenia…

W aspekcie wyłączania 3G strategia wymagania od klientów zakupów na stronie orange.pl musi być zrewidowana…

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29507
  • 271

@muddynapisał(-a)

Eh, kiedyś to były czasy. Telefony fińskie, szwedzkie, japońskie, amerykańskie, koreańskie... teraz została już tylko chińszczyzna, Samsung i iPhone 😞

Teraz też są telefony fińskie (Nokia), japońskie (Sony), amerykańskie (Google Pixel), koreańskie (Samsung)...😁😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19630
  • 56850
  • 774

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3331
  • 8006
  • 150

Nokie nie mają w Orange wsparcia. Jedynie jakiś klawiszowiec i Nokia G60. 

Polecam Ci budżetowe Samsungi, wszystkie mają wsparcie…

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2227
  • 10661
  • 89

@muddynapisał(-a)

który niekoniecznie chce wpuszczać do firmowej sieci WiFi chińskie wynalazki.

Pracowników wpuszcza się do wydzielonej sieci WiFi, najlepiej z izolacją klientów i limitami na przepustowość. Przy takim podejściu mogą sobie mieć co chcą.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2385
  • 13155
  • 63

Co do Wi-Fi 😎 To najlepiej jak jest sieć gości i wtedy nie ma opcji by ktoś coś zrobił 😎

Telefon dowolny dobrać i tanich z volte jest sporo, nie koniecznie Motorola, ja bym Samsunga taniego polecił 😎