- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tablet tcl Tab 10 Gen 2 problem z wydajnością
Witam, dostałem tablet TCL TAB 10 GEN 2 od Orange , jako dodatek do światłowodu.
Tu podaje na szybko parametry owego tabletu:
MediaTek Helio P22T MT8768T
Zegar procesora: 2.00 GHz
Liczba rdzeni: 8
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ale to bardziej zależało Ci na światłowodzie, czy na prezencie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście że na światłowodzie , proszę nic sobie nie dodawać :). Zaskoczony tylko byłem że w 2023 roku jeszcze wypuszczają tablety które nie ogarniają takiej rozdzielczości przy platformie youtube.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mychal pytanie: problem tkwi w samym tablecie i jego wydajności, czy sprawdzałeś również połączenie z netem? Do jakiej częstotliwości wifi się zalogował i z jaką prędkością działa na nim net. Problem może tkwić w prędkości przesyłu treści, a nie w jej objętości (poniekąd i to i to jest ważne)
Zrób speedtest w okolicy modemu i koniecznie połącz się na 5GHz (możesz dla testów rozdzielić sieci wifi i inaczej je nazwać).
Warto sprawdzić wszystkie aspekty mając wiedzę, że prezenty nigdy nie są towarem z górnej półki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzone. Łączy się na częstotliwości 5ghz. Prędkość internetu wynosi ponad 320 mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze jedno co zauważyłem. Netflix pokazuje mi na tablecie maksymalną rozdzielczość w postaci SD(mimo że tablet obsługuje full HD i mam wykupiony Netflix w Full HD)
Co jeszcze zauważyłem. Filmy na youtube 1080p w 30 klatkach, tablet obsługuje bez problemu, ma problem z 60 klatkami.
Naprawdę, widziałem że to tylko dodatek i ma słabe bebechy, ale żeby mieć problem z głupimi filmikami na YouTube oraz nie móc wyświetlić więcej niż SD na Netflix?
Jeżeli ktoś posiada owy tablet, proszę o wypowiedź, czy też ma podobne problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam inny tablet bo Realme Pad 6/128, nie prezent, tylko kupiony, ale po taniości. Pewnie ciut lepszy, jak chcesz porównaj parametry. I też nie jestem zachwycony, bo w apce Canal+ Online tnie niemiłosiernie filmy odtwarzane w trybie bieżącego pobierania z sieci, i to niezależnie od rozdzielczości. Nie tnie, aczkolwiek, tych samych filmów odtwarzanych jako pobrane uprzednio na tablet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę poczytałem w internecie, i jak coś wyszukać na temat tego tcl jest ciężko, to znalazłem lenovo m10 plus gen 3, który ma praktycznie takie same parametry jak mój i też ludzie się skarżyli na problem z odtwarzaniem filmików w full HD i 60 klatkach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a możesz sprawdzić odtwarzanie z pliku zapisanego na tablecie?
- « Poprzedni
- Następny »