Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smartfon dla seniora.

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Smartfon dla seniora.

@Anonim pewnie woda powodowała zwarcie na gnieździe do ładowania i dla tego był problem. W zamoczonym telefonie szybko będą śniedziały ścieżki na płytce, więc warto w najbliższym czasie się zaopatrzyć w zastępczy, bo taki zamoczony może być kapryśny i w najmniej spodziewanym momencie odmówi posłuszeństwa.

Anonim
Nie dotyczy

Smartfon dla seniora.

@ketrasaArtur zdaje sobie z tego sprawę jak woda może w elektronice namieszać. Chodź jak wcześniej pisałam mój poprzedni topielec przez rok funkcjonował poprawnie się nie jest to regułą. 

Bardziej mnie martwi co wybrać. Jak wcześniej pisałam wpadł mi w oko ten Samsung S20 FE..  Już widziałam w komentarzach wzmianki o przegrzewaniu. Wiadomo wszędzie sie takie wpisy mogą znaleźć. Ale  dotarłam do informacji, że sam Samsung wycofał się z ich produkcji z tego powodu. Chodzi mi o wersję z LTE. Bo 5G która ma Snapragona wolnego od tej wady kosztuje 600 zł więcej ale to już trochę za dużo. Wstępnie zakładałam budżet ok 1500 zł. Wersja z LTE to koszt 2200 zl więc tak sporo ponad zwiększony limit. 

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Smartfon dla seniora.

Wiadomość zawiera wideo

Telefony bez IP6X też bywają wodoszczelne. To, że nie mają znaczka IP6X oznacza, że nie został im przyznany, bo nie przeszły testów i certyfikacji. Taka procedura kosztuje i producenci mogą świadomie ich nie przeprowadzać, żeby nie podwyższać ceny urządzenia. Dzielny telefon Koleżanki, autorki wątku może być takim przykładem. Innym przykładem może być mój telefon, którego nie testowałem jeszcze w ten sposób, ale inni to robili:

slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Smartfon dla seniora.

@Anonimnapisał(-a)

Już się napatrzyłam w internety i chyba wybiorę Samsung S20 FE bez 5G. Nigdy nie miałam nic z tej serii, w sumie trochę ponad zakładany wcześniej budżet 1500 zł ale jak szaleć to szaleć. 

@slav72 z tego co kojarzę Ty masz taki model (tylko nie pamiętam jaka wersję)?

Edit: Właśnie doczytałam, że Samsung się wycofuje z produkcji przez problem z przegrzewaniem (widziałam jakieś takie wpisy w necie ale wiadomo trzeba brać wszystko trochę przez palce) i teraz jestem zielona 🤷

@Anonim masz rację posiadam S20 FE (tego bez 5G), jakoś nie zauważyłem aby zbytnio się przegrzewał (być może jak intensywnie się gra w gry lub non stop przez wiele godzin ogląda filmy, ale to każdy się nagrzeje). Ostatnio jakoś miesiąc temu zakupiłem A52s 5G i powiem Ci że ten średniopółkowiec dorównuje pod wieloma względami flagowcom Samsunga (poza ładowaniem indukcyjnym, którego to nie posiada reszta parametrów bardzo zbliżona), a dałem za niego w promce trochę ponad 1600zł.

Anonim
Nie dotyczy

Smartfon dla seniora.

@slav72 właśnie Samsung A52 ale bez 5G (bo z tego korzystać nie będę) to kolejne co mi wczoraj wpadło w oko. Poza tym mają kosmetyczne różnice w procesorze i mniejsze odświeżanie. Dodatkowo obecnie wersja z 5G kosztuje 1999 zł więc już prawie w cenie S20 FE. I bądź tu mądry i pisz wiersze. 

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Smartfon dla seniora.

OnePlus Nord 2 sobie kup.

slav72

Smartfon dla seniora.

@Anonim  jeżeli obecny fon "powstał z martwych" proponuję odczekać do nowego roku z zakupem nowego fona, ceny np. tego A52s 5G spadną, a to dlatego że to model tegoroczny i na razie ceny zwyżkują. 

Anonim
Nie dotyczy

Smartfon dla seniora.

@slav72 a teraz w necie doczytałam, że teraz ten S20 FE LTE na Snapdragonie. Czyli nie powinny mieć tego problemu. 

Highlighted
slav72

Smartfon dla seniora.

@Anonim  były dwie wersje S20, pierwsza miała właśnie felernego Exynosa 990, później Samsung poszedł po rozum do głowy i zastosował zmianę w postaci Snapdragona 865+, także ten drugi już jest spoko.

bronzub
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Smartfon dla seniora.

@Anonim , jakieś dwa lata temu testowałem SG A50 i chociaż krótko miałem go w paluszkach, to jednak uznałem, że to fajny prezent dla zięcia. Nie wiem, po ile ten model "chodzi" obecnie, ale myślę, że warto. Nabyłem go w promocji i potem dłuuuugo nie był dostępny Kiedyś wertowałem azjatyckie strony i inne modele, nówki z osprzętem, były dużo tańsze, aniżeli na rynkach europejskich. Może ten trop podejmij?