- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
Co jest grane że aby w Samsungu S7 wysłać, odebrać mms muszę ręcznie włączyć transmisję danych. W innych telefonach np. Sony Compact Z3, Huawei P9 mini lite tego problemu nie było. Sprawdzałem ustawienia APN z telefonem żony wszystko tak samo i dalej nie działa, konfigurowałem APN ręcznie bez rezultatu. Czy to wersja Samsung Experience 9.0, czy Android 8.0 jest winowajcą tego stanu rzeczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
@Piotrekk85 w niektórych modelach nie musi być włączona... Zależy od producenta.
Przy wyłączonej transmisji w aparacie część telefonów automatycznie włączy transmisję na odbiór i wysłanie mms-a i Z3 akurat to zrobi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
mogę chyba używałem tego telefonu to wiem... u żony załącza się transmisja danych, mms się ściąga i się transmisja wyłącza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
Pobierz apkę do zarządzania apnami albo ręcznie pozmieniaj sobie apny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
czyli ten Samsung tego nie robi, trzeba to robić ręcznie? myślałem że już mnie nic nie zaskoczy a jednak...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
Miałem soniacza przez 2 lata i jestem pewny że mmsy przychodziły bez włączonej transmisji danych i włączonego wifi, może działo się to jak w telefonie Huawei żony, że się transmisja załączała automatycznie na czas poboru mms'a. APN ustawiałem wg konfiguracji Orange, bez zmian. Apki muszę oczaić temat, może S7 tak ma i tyle. Opcja automatyczne pobieranie mms jest zaznaczona. Jak przyjdzie wiadomość to mam tylko jakby link do pobrania wiadomości mms. Masakra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
Po grzyba ma mi być non stop włączony net, nie lubię tego. Nie wiem czemu jest problem z wysyłaniem i odbieraniem mms, przecież tel powinien automatycznie włączyć i wyłączyć transmisje, u mnie to nie działa. Wiem że to drobiazg ale dość irytujący.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung S7
@Boski-Allvaro dane mam na stałe włączone, chyba bez sensu to wyłączać, jak nie korzystam z telefonu to go wyłączam, tak na marginesie to gro użytkowników generuje taki ruch po LTE że czasem nie da się z niego korzystać, Iphone ma na stałe dane włączone i nikt nie narzeka.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »