- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam problem z udostępnianiem Internetu w moim Samsung A40. Mam go od pół roku i wszystko działało OK. Ustawienia APN są zgodne z tymi na stronie, konfiguracja ustawień routera WiFi też jest poprawna. Problem polega na tym, że od wczoraj jak włączę router, to urządzenia "obce" (tablet i laptop) łączą się z udostępnioną siecią, ale nie mają dostępu do Internetu. W tym czasie z telefonu, na którym jest utworzony router Internet działa bez zarzutu.
Jeśli chodzi o ustawienia APN, to próbowałem już tych na IPv6 oraz na IPv4.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmieniłem konfigurację na następującą i wszystko działa. Tego posta udostępniam z routera postawionego na telefonie. To czego nie sprawdziłem, to reset telefonu. Czyli ustawienia jak poniżej są poprawne i należy pamiętać, że po każdej zmianie ustawień TRZEBA OBOWIĄZKOWO uruchomić telefon ponownie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samsung Galaxy A40 APN router Wi-Fi
Czy próbowałeś zmienić nazwę sieci wifi hotspota?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie zmieniałem ustawień hotspota, ale za chwilę to zrobię.
Oto ustawienia APN (wyszarzałe bo bez możliwości zmian - oryginalne Orange na którym działało).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmieniłbym jednak apn na internet i protokół apn na ipv4. Po każdej zmianie ustawień uruchom ponownie telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana nazwy hotspot'a nic nie dała. Ten sam objaw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmieniłem konfigurację na następującą i wszystko działa. Tego posta udostępniam z routera postawionego na telefonie. To czego nie sprawdziłem, to reset telefonu. Czyli ustawienia jak poniżej są poprawne i należy pamiętać, że po każdej zmianie ustawień TRZEBA OBOWIĄZKOWO uruchomić telefon ponownie.