- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SMS->MMS Samsung Galaxy S7 Edge
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na GMS jest taka różnica że mam więcej znaków odrobinę ale wiadomość w dalszym ciągu ma swój limit. W sensie że nie pojawia się zmiana na mms która pokazuje wagę sms w KB jak u Partnera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żadnych więcej pomysłów? 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Alternatywa to użycie innej aplikacji do sms np tej od google czy textra - ale to obejście niż rozwiązanie problemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie chce uniknąć pobierania Aplikacji SMS dodatkowych. Napisze do Supportu Samsung Zobaczymy czy coś będą w stanie odpowiedzieć. Dam znać co odpowiedzą, może to komuś kiedyś pomoże.
A zapytam z Ciekawości kim jest Olaf?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hymm. Dobrze wiedzieć 😄 Dzięki za informację i pomoc, póki co napisałam do Samsunga może coś mi odpowiedzą. Potem będę najwyżej atakować Olafa 😉 Dzięki za chęci, bardzo miło mi ze taką opiekę miałam z Twojej strony w tej sprawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zamiana "całego" SMS-a (w wielkości 5-ciu SMS-ów) na MMS jest też w innych urządzeniach, np. w LG.
Ilość znaków w jednym SMS-ie zależy m.in. od wpisywanych znaków (np. tych z polskimi ogonkami), i od operatora telefonii komórkowej, a też od kraju/państwa.
Ela
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat stary, ale wciąż bez odpowiedzi 😉
Prawdopodobnie jeden z S7 ma oprogramowanie Orange (wersja OPV - czyli z brandem operatora), a drugi telefon to wersja XEO bez brandu operatora. W wersji OPV można wysłać SMSa składającego się bodajże z 13 części. W wersji XEO - po trzech częściach następuje automatyczna zmiana na MMS. Nie wiem jakie ustawienia są w innych wersjach operatorskich (tj. PRT, PLS, TPL)...
W Samsungu to kwestia ustawień na konkretny rynek lub dla konkretnego operatora, a nie tylko kwestia wersji oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może warto zainstalować inna tego typu aplikacje ktora nie ma ograniczen w takim zakresie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »