- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ręczna konfiguracja MMS w starym telefonie Nokia 3200
@Dotonnapisał(-a)@spiro @ketrasaArtur @bluesmanniaki
Dziękuję Wam za pomoc, niestety ww. konfiguracja również nie działa. Co strona na necie to inna konfiguracja i w ostatnim tygodniu wbiłem dziesiątki APN, Homepage, IP address i lipa. Chyba dam sobie spokój, ale wyjaśnię pokrótce, o co chodzi.
Pewna Pani poprosiła mnie, żebym uratował jej zdjęcia ze starej 3200. Ten model nie posiada USB, BT, Wifi, tylko MMS-y, wysyłanie na e-mail i IrDA. Pomyślałem, że najszybciej jak wyślę MMS-y na smarta, następnie z niego na dysk i po sprawie.
Przesłanie zdjęć poprzez MMS najczęściej bardzo degraduje jakość, byłoby szkoda roboty...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"With your phone you can use general packet radio service (GPRS), and circuit
DEFINE GPRS CONNECTION
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Doton irde mają niektóre smartfony xiaomi - jeśli masz takowy model to może warto spróbować przesłać obrazki na niego?
@bluesmanniaki niestety ta nokia na 99% obsługuje tylko apn wap i wymaga adresu proxy. O ile pierwszy w Orange chyba jeszcze działa, o tyle proxy już nie (ktoś na telepolis postawił sobie własne i telefon coś wyświetlił, ale to sztuka dla sztuki).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wróciłem i melduję, że zdjęcia skopiowane. Stwierdziłem, że nie będę się kopać z koniem i kupiłem za pokaźną kwotę 6 pln 😀 używany Adapter IrDA USB. Wcześniej nie wspomniałem, że MMS-y próbowałem wysłać w czterech sieciach i nawet korespondowałem z działem technicznym jednej z nich. Nie pomogli, strata czasu.
Miałem trochę zabawy ze starą wersja Nokia PC Suite V7.1.180.94, która jeszcze obsługiwała IrDA. Wykrywało Nokię 3200, ale cały czas zrywało połączenie, więc gdyby ktoś przypadkiem miał kiedyś podobny problem to od razu nich zmniejszy prędkość transmisji z domyślnej na 9600 b/s. Dojście do tego zajęło mi trochę czasu i nawet przez chwilę pomyślałem, że kupiłem zepsuty adapter.
@bluesmanniaki, @ketrasaArtur, @spiro, @atlas_cudow
Dziękuję za pomoc, spostrzeżenia i sugestie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Doton świetnie, że udało się odzyskać dane z wiekowego telefonu. Widać, że czas MMS-ów na starszych urządzeniach już minął. Przynajmniej przesyłając zdjęcia przez IrDA nie tracisz jakości jak w przypadku MMS-ów.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »