- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużony czas oczekiwania na aktualizację HTC U11
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponad pół roku, a orange nie wydało oreo dla U11. Orange ma zapewne jakiś interes w tym, żeby pozbawić swoich klientów funkcjonalności Androida Oreo, oraz żeby pozbawić U11 bezpieczeństwa. Poziom poprawek bezpieczeństwa to 1 października 2017, więc wirusy welcome. Super być narażonym na wirusy i na utratę pieniędzy z konta bankowego, bo orange na wywalone na klienta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie skomplikowane sprawy? Producent udostępnia aktualizacje i ma ona być. A że orange musi wgrać swojego szpiega do systemu, to mnie to nie obchodzi - aktualizacja ma być i już. Kupiłem flagowego smartfona, a orange blokuje mi dostęp do oficjalnego oprogramowania i do aktualizacji zabezpieczeń. Mam stary soft i stare zabezpieczenia systemu, więc korzystanie z takiego systemu jest niebezpieczne - mam podpięte pod smartfona karty bankowe i inne rzeczy, które mogą zostać wykradzione przez złośliwe oprogramowanie, a orange to olewa. Nie obchodzą mnie dzwonki, tapetki i inne badziewia od orange, które wrzucają z tym swoim syfiastym brandem, tylko chcę mieć aktualny i bezpieczny system.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85, bronisz tych opóźnionych aktualizacji jak byś conajmniej sam je testował. 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ilość nowych featerów jest niewielka, a ileś błędów aktualizacyjnych spora. Możemy się spierać, ale wg mnie poza łatami bezpieczeństwa telefony nie powinny być aktualizowane po zakupie (i to dotyczy wszystkich telefonów niezależnie gdzie kupionych). Mimo, że Android jest na otwartym kodzie, to co finalnie mamy w telefonach jest dosyć zamknięte. Nie pobierasz aktualizacji na "goły system" więc ileś rzeczy się krzaczy.
IPv6 w Orange jest zrobione jako "kwiatek do kożucha", niestety głównym problemem jest brak przejścia z ipv6 na ipv4 i na odwrót.