- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po aktualizacji Pixel 9a pogorszyła się jakość połączeń telefonicznych
To spróbuj. Potem reboot telefonu i powinno pobrać jeszcze raz ustawienia operatora. Może jakimś cudem pomoże 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję. Nie chcę na razie czyścić pamięci wewnętrznej bo obawiam się problemów z działaniem telefonu. Aplikacja to aplikacja systemowa. Chciałbym się wcześniej upewnić, czy wśród użytkowników serwisu Nasz Orange są użytkownicy telefonów Google Pixel 9a, którzy mają tą samą wersję ustawień operatora i działają im połączenia w wersji HD+?
Zgodnie z zaleceniami Google zresetowałem połączenia i uruchomiłem ponownie telefon ale nie rozwiązało to mojego problemu.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyszczenie tej pamięci nie miało prawa cokolwiek uszkodzić. Nie proponował bym rozwiązania problemu, które niosłoby jakiekolwiek ryzyko. Poczekaj do styczniowej aktualizacji. Jeżeli nie pomoże to zagadaj do mnie na priv. Zapytam kolegów z Google, czy są w stanie coś zdziałać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za pomoc. Poczekam do styczniowej aktualizacji. Jeśli problem będzie dalej występować zresetuje pamięć i w razie potrzeby poproszę Cię o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O, w końcu ktoś ma ten sam problem co ja! Dokładnie mam identycznie w telefonie Pixel 8 PRO. A cały problem zaczął się od 3 grudnia, kiedy to zaktualizowałem telefon. Co najlepsze, wcześniejsze rozmowy które na 10000% były realizowane w HD+, zmieniły swoje oznaczenie w archiwum na zwykłe HD! W telefonie żony, z którą to rozmawiałem w HD+ dalej mają takie oznaczenie. U niej w historii pokazuje to samo połączenie oznaczone jest jako HD+ - u mnie HD. Wrzucając kartę z PLAY połączenia HD+ normalnie działają. Instalując moją kartę w telefonie żony (Moto Edge 50 NEO połączenia HD+ działają!) Co robiłem do rozwiązania problemu: kilkukrotnie wymieniałem kartę eSIM, wymieniałem nawet na zwykły sim, zgłaszałem do Flexa (według nich wszystko jest OK, bo przecież Pixel nie ma oficjalnego wsparcia, bo przecież w ich PDF-ie nie ma żadnego Pixela, więc co ja wymagam) - resetowali też moje ustawienia - oczywiście nie pomogło. Zgłaszałem do Google - bez odzewu. Robiłem też przywracanie ustawień sieci, aż w końcu zrobiłem przywracanie całego telefonu - nic nie pomogło. Gdyby Play obsługiwał czaty RCS to już bym tam był i nie czekałbym na łaskę pomarańczowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie problemy trzeba zgłaszać do wsparcia producenta telefonu, bo problem po aktualizacji oprogramowania, do Orange też wypada to zgłosić, tu na forum niewiele pomożemy, forum użytkowników usług Orange, nie BOK Orange jak większość uważa że tu jest 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@driftking0693 napisał(-a)
O, w końcu ktoś ma ten sam problem co ja! Dokładnie mam identycznie w telefonie Pixel 8 PRO. A cały problem zaczął się od 3 grudnia, kiedy to zaktualizowałem telefon. Co najlepsze, wcześniejsze rozmowy które na 10000% były realizowane w HD+, zmieniły swoje oznaczenie w archiwum na zwykłe HD! W telefonie żony, z którą to rozmawiałem w HD+ dalej mają takie oznaczenie. U niej w historii pokazuje to samo połączenie oznaczone jest jako HD+ - u mnie HD. Wrzucając kartę z PLAY połączenia HD+ normalnie działają. Instalując moją kartę w telefonie żony (Moto Edge 50 NEO połączenia HD+ działają!) Co robiłem do rozwiązania problemu: kilkukrotnie wymieniałem kartę eSIM, wymieniałem nawet na zwykły sim, zgłaszałem do Flexa (według nich wszystko jest OK, bo przecież Pixel nie ma oficjalnego wsparcia, bo przecież w ich PDF-ie nie ma żadnego Pixela, więc co ja wymagam) - resetowali też moje ustawienia - oczywiście nie pomogło. Zgłaszałem do Google - bez odzewu. Robiłem też przywracanie ustawień sieci, aż w końcu zrobiłem przywracanie całego telefonu - nic nie pomogło. Gdyby Play obsługiwał czaty RCS to już bym tam był i nie czekałbym na łaskę pomarańczowych.
Wszystko się zgadza. U mnie problem występuje od 16 grudnia ponieważ wtedy aktualizowałem telefon. Dodam, że w moim przypadku RESET karty SIM również nie rozwiązał sytuacji.
Być może @atlas_cudow jest w stanie zapytać kolegów z Google, czy są w stanie coś zdziałać?
Mamy już dwa przypadki występowania tego problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD napisał(-a)
Takie problemy trzeba zgłaszać do wsparcia producenta telefonu, bo problem po aktualizacji oprogramowania, do Orange też wypada to zgłosić, tu na forum niewiele pomożemy, forum użytkowników usług Orange, nie BOK Orange jak większość uważa że tu jest 😎
Dziękuję za informację. Tak też zrobiłem. Niestety póki co problem nie został rozwiązany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam dość dobry kontakt z Google. Zapytam, czy coś wiedzą w tym temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję!