- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie na starej moto wygląda to tak:
Ale zauważyłem też w apce Mój Orange, że po wpisaniu VoLTE pokazuje mi się taka aktywna usługa:
Więc może po prostu jej nie masz i musisz się o to upominać u ogarniętego konsultanta, który nie będzie spławiał i pisał, że się nie da?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Motorola Edge 60 Neo - problem z połączeniami 5G
Skontaktowałem się ponownie z infolinią i okazało się, że mam nie włączone VoLTE... włączyli (do 24h powinno się zaktualizować) - brak IMS (niezarejestrowane) to właśnie ponoć efekt tego.
Dam znać czy się udało.
Edit:
Chyba wskoczyło?
Edit 2: po wyłączeniu opcji "Zezwól na 2G" mogę wykonywać połączenia, a w górnej belce przy zasięgu mam ikonę VoLTE.
Dziękuję za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za podpowiedź. Włączę ponownie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomsz91napisał(-a)Skontaktowałem się ponownie z infolinią i okazało się, że mam nie włączone VoLTE... włączyli (do 24h powinno się zaktualizować) - brak IMS (niezarejestrowane) to właśnie ponoć efekt tego.
Dam znać czy się udało.
Dziwne jest, że w dobie wyłączonego 3G, coraz mniejszych zasobów przeznaczanych na GSM oraz promowania korzystania z urządzeń 4G, VoLTE musi być załączane ręcznie. Po stronie operatora ta usługa powinna być załączona automatycznie u każdego, kto ma kompatybilną kartę SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie bierzesz pod uwagę, że właściwie tak jest, tylko zdarzają się wpadki systemowe, szczególnie na dość starych numerach?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ksqnapisał(-a)Dziwne jest, że w dobie wyłączonego 3G, coraz mniejszych zasobów przeznaczanych na GSM oraz promowania korzystania z urządzeń 4G, VoLTE musi być załączane ręcznie. Po stronie operatora ta usługa powinna być załączona automatycznie u każdego, kto ma kompatybilną kartę SIM.
Niestety wciąż nie wszystkie telefony będą miały "wryte" VoLTE po włożeniu karty SIM, jednakże są telefony które nie umożliwiają wyłączenia VoLTE.
Tutaj np. iPhone 12 i każdy nowszy (z 5G), tam w ustawieniach sieci w sekcji Głos i dane, są tylko opcje: LTE, 5G Auto, i 5G On – brak opcji VoLTE, jednakże na iPhone 11 i każdym starszym (obsługującym VoLTE) jest możliwość recznego włączenia i wyłączenia połączeń głosowych przez LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 Ustawienie w telefonie nic nie da, jeśli usługa nie działa po stronie operatora. W nowych telefonach, które obsługują VoLTE, a brak jest przełącznika, mają je załączone na stałe właśnie po to, żeby użytkownik nie wyłączył i połączenia były realizowane przez VoLTE, jeśli tylko to możliwe.
Chodzi mi wyłącznie o to, że usługa ta jest dzisiaj na tyle dojrzała i powszechnie używana, że nie powinno być konieczności "ręcznego" włączania jej przez konsultanta i dostęp do IMS powinien być załączony na każdej karcie SIM działającej w sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę dziwne jak na Orange, żeby ta motorola Edge 60 Neo nie miała wsparcia VoLTE – może to błąd u nich w platformie do wykonywania połączeń Vo4G/WiFi Calling?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 Przecież temat rozwiązany. Nie było włączonej usługi "VoLTE" w Orange. Telefon wspiera. A Orange to Orange i trzeba czasami pisać do konsultanta by włączył coś ręcznie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »