Logownie konta SIP na innym urządzeniu.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 12
  • 0

Dzień dobry, czy jest możliwość zalogowania konta SIP VoIP na dodatkowym urządzeniu? Otrzymałem dane SIP, próbuję logować się przez program MicroSIP. I za każdym razem komunikat "Złe hasło" pomimo ponownego generowania hasła przez obsługę. Podobnie jest na aplikacjach na Android. Nie mogę sie zalogować. 

orange.png
12 ODPOW. 12

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2242
  • 10141
  • 72

@kisiell9  jeśli masz to podpięte do Funboxa to po zmianie hasła go zrestlartuj.

• 7
  • 12
  • 0

To nic nie daje. Próbuję przez funbox, przez inny internet i i nic 

• 2242
  • 10141
  • 72

@kisiell9  spróbuj bez 48 w loginie, albo bez @neofon.pl

• 7
  • 12
  • 0

Też nie pomaga, dopisywałem też a,b,c. do loginu bo też taka wersje znalazłem . 

• 2242
  • 10141
  • 72

@kisiell9  pokaż logi

• 7
  • 12
  • 0

Ten program nie ma logów. udalo mi sie ma chwile zalogować przez aplikację MizuDroid na andropida na tych samych danych ale itak co chwile zrywwa połączenie .

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9570
  • 39474
  • 328

A konto na Funbox się zalogowało? Kolejne urządzenia muszą mieć zmieniony login - trzeba dodać literkę po numerze.

W każdym razie to powinno działać, na każdym internecie. Jednocześnie może być do jednego konta SIP Orange zalogowanych pięć urządzeń, IIRC,  na pewno można prowadzić jednocześnie trzy  rozmowy. To sprawdzone. Z klientów SIP najlepiej sprawdzał się wbudowany dialer androida ale od wersji 11 już nie ma w nim wsparcia dla SIP. Z innych klientów mogę polecić MizuDroid albo PortSIP. Ważne żeby nie blokować konta. Trzeba śledzić stan usługi na FB. Jeśli się zawiesi, odczekać pół godziny albo zresetować FB. Inaczej serwer będzie odrzucał nawet poprawne loginy.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9570
  • 39474
  • 328

Masz zły login. Ma być numer@neofon.tp.pl, nie neofon.pl

• 7
  • 12
  • 0

To już zauważyłem wczesniej, nie poprawiłem na screnie. neofon.tp.pl też nie działało.