- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LG G4 załozona blokada bo serwisie w LG
Witam
Wysłałem do serwisu LG telefon LG G4. Wymienili tam płyte główną. Okazało sie ze po włozeniu karty prosi o pin odblokowujacy siec.
Telefon kupiłem od znajomego który brał umowe u was w orange z telefonem LG G4 i był bez simlocka.
Po kłotni z LG wynika ze po zmianie płyty głownej wgrali opgramowanie brandowane właściwe do numeru imei więc chodzi o orange.
Jak rozwiązać problem? Śmieszne będzie jak bedzie koniecznosc zdejmowania u was simlocka za 70 zł w telefonie który prawnie wedlug umowy był bez simlocka.
Pomóżcie jak rozwiązać ten problem. W razie czego mam opowiednie dane z kopi faktury
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
skoro są dane z faktury że "słuchawka" bez simloka, to serwis powinien go zdjąć bezpłatnie. Uważam, że także w salonie Orange winni zdjąć bez opłaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli znajomy zdejmował simlocka w Orange, to powinien podejsć do salonu, z dokumentami z serwisowymi (na których będzie podany stary i nowy numer IMEI), i poprosić o przesłanie nowego kodu odblokowującego.
Jeśli zdejmował simlocka w innym miejscu (np. zakupił kod odblokowujący na znanym portalu aukcyjnym), to niestety, ale zdjęcie simlocka będzie płatne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jarek napisał(-a):Jeśli znajomy zdejmował simlocka w Orange, to powinien podejsć do salonu, z dokumentami z serwisowymi (na których będzie podany stary i nowy numer IMEI), i poprosić o przesłanie nowego kodu odblokowującego.
Jeśli zdejmował simlocka w innym miejscu (np. zakupił kod odblokowujący na znanym portalu aukcyjnym), to niestety, ale zdjęcie simlocka będzie płatne.
Jak rozumiem odwołanie do faktury, to chyba zakup był już bez blokady....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jestem pewny czy @wozu1 kupował telefon od znajomego, i wtedy telefon nie miał simlocka... czy telefon nie miał simlocka od samego poczatku.
Podejrzewam, że gdy znajomy go kupował, mógł już mieć simlocka, i potem go zdjął.
LG G4 nie jest modelem, na którym nie było zakładanego simlocka, więc część albo wszystkie partie tego telefonu, mogły simlocka posiadać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znajomy brał telefon w orange bez simlocka. Nie robił tego na własną rekę. Dziś dzwonił do orange zapytac o co chodzi i zdziwieni byli że taka sytuacja zaszła. LG żąda w kwesti reklamacji potwierdzenia zdjęcia simlocka a czegoś takiego nie było. Zostaje mi pójść do salonu ale na FAKTURZE VAT (ORYGINAŁ-KOPIA) NIE MA ZAPISU BEZ SIMLOCKA(to jest ten problem). A nie wiem czy pójście z telefonem i faktura na kogoś innego mogę domogać sie darmowego zdjęcia blokady. Chyba że mają te dane w bazie, ale to sie chyba bedzie wiązało z okazaniem dowodu a w ciągu najbliższego tygodnia nie będzie to możliwe aby to on poszedł w tej sprawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wozu1 napisał(-a):Znajomy brał telefon w orange bez simlocka. Nie robił tego na własną rekę. Dziś dzwonił do orange zapytac o co chodzi i zdziwieni byli że taka sytuacja zaszła. LG żąda w kwesti reklamacji potwierdzenia zdjęcia simlocka a czegoś takiego nie było. Zostaje mi pójść do salonu ale na FAKTURZE VAT (ORYGINAŁ-KOPIA) NIE MA ZAPISU BEZ SIMLOCKA(to jest ten problem). A nie wiem czy pójście z telefonem i faktura na kogoś innego mogę domogać sie darmowego zdjęcia blokady. Chyba że mają te dane w bazie, ale to sie chyba bedzie wiązało z okazaniem dowodu a w ciągu najbliższego tygodnia nie będzie to możliwe aby to on poszedł w tej sprawie.
No to jest problem braku potwierdzenia zdjęcia/nie założenia simloka przez Orange. Kwestia dokumentów... faktura na kogoś innego, też wymagałaby potwierdzenia w postaci pisemnej umowy że znajomy sprzedał Ci ten telefon... Nie jestem pewny, ale informacji o tym czy telefon w momencie sprzedaży przez Orange miał simlok czy nie, prędzej szukałbym w umowie - jeżeli był to telefon sprzedawany w ramach umowy dotyczącej jakiegoś abonamentu...