Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zrobić żeby na androidzie w smartfonie zdalnie restartować telefon?

ROZWIĄZANE

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 427
  • 1742
  • 12

Jeżeli użycjesz VPN to nie musisz nic odblokowywać. Port wystawia telefon.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 857
  • 2892
  • 0

@atlas_cudow Aha ale ten telefon muszę podłączyć do komputera jeśli będę robił tak jak napisałeś? A to debugowanie bezprzewodowe to ja chyba tego nie mam bo w opcjach programisty mam to przesyłam zdj

Screenshot_20241107-211750.png

• 427
  • 1742
  • 12

Nie. Ale tak myślę. Co chcesz osiągnąć? W jakim celu chcesz robić reset telefonu? Może jest inny sposób na rozwiązanie Twojego problemu, jeżeli opieszesz całe zagadnienie?

• 857
  • 2892
  • 0

@atlas_cudow Dużo by tłumaczyć ja jedynie chce od czasu do czasu zdalnie zrestartować telefon. 

• 427
  • 1742
  • 12

Są telefony, w których można zaplanować reset np co 24H. Może to Cie jakoś usatysfakcjonuje?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2306
  • 12789
  • 60

Są też takie, co wyłączą się i włączą o zaplanowanym czasie, chyba myPhone to oferuje i na Android 😎

• 857
  • 2892
  • 0

@IreneuszCD  @atlas_cudow Ja mam Huawei P30 lite no ale ja bym wolał kiedy ja będę chciał zdalnie restartować🙂 ustawianie restartu to nie będzie to 🙂 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6193
  • 25277
  • 211

@Januszbbanapisał(-a)

@IreneuszCD  @atlas_cudow Ja mam Huawei P30 lite no ale ja bym wolał kiedy ja będę chciał zdalnie restartować🙂 ustawianie restartu to nie będzie to 🙂 

Ten model nie ma opcji o których pisze kolega @atlas_cudow . Huawei to nie jest typowy Android, sporo rzeczy mają inaczej, nawet te stare.

PS. Sporo byś uprzejmości wyświadczył gdybyś był od razu napisał o jaki telefon chodzi. I o całą resztę też: jak i gdzie ten telefon jest do internetu podłączony i po co chcesz go resetować. Resetowanie urządzeń nie jest do niczego potrzebne, jeśli działają one poprawnie.

• 857
  • 2892
  • 0

@j131  Masz rację ale moja chęć restartowania jest związana z programem any desk gdzie się łączę zdalnie z telefonem a niekiedy nie mogę się połączyć i temu potrzebuje restartu żeby mógł się znowu połączyć a ten zdalny tel ma włączone WiFi 5ghz. Ale zrobię inaczej napisze do biura obsługi any desk i tam mam nadzieję mi poradzą coś ale dzięki za porady z Waszej strony. 🙂 

• 857
  • 2892
  • 0

Prawdopodobnie trzeba wyłączyć optymalizację baterii w any desk