- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iphone - problem z kartą sim - duplikat.
Witam,
Wczoraj otrzymałem Iphone6s Plus od brata. On natomiast zakupił sobie Iphone8 Plus. Telefon który od niego otrzymałem, został zakupiony przez allegro, działał w sieci Orange, z której także ja posiadam kartę. Problem pojawiła się, gdy po włożeniu oraz włączeniu telefonu pojawia się komunikat dotyczący karty SIM mianowicie :
Nieważna karta SIM
Iphone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego...
Zastanawiam się w czym tkwi problem. Karty SIM posiadamy z tej samej sieci. Wczoraj wyrobiłem sobie duplikat karty, ponieważ myślałem że może jest już za stara. Czy ktoś potrafił mi pomóc ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od momentu otrzymania telefonu, telefon działa/ał w sieci Orange. Nie było żadnych problemów, jak w moim wypadku. Oczywiście mowa o polskim Orange. Co w takim razie miałbym zrobić ?
System został zaktualizowany parę dni temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdziłem na opakowaniu. Telefon pochodzi z Irlandii. Zastanawia mnie, jak to jest możliwe, iż telefon posiada SIM locka skoro przez przeszło rok chodził na polskiej karcie z sieci Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może wyczyszczczenie go przez Itunes pomoże ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem faktycznie pojawił się, gdy zostały wyzerowane ustawienia oraz zawartość telefonu. Wczoraj włożyłem kartę SIM mojego brata i pojawił się ten sam komunikat o nieważnej karcie sim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś