- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Od 3 dni posiadam iphone'a 7+. Dzisiaj rano przestały przychodzić do mnie smsy. Po 5 rozmowach z konsultantami okazało się, że ustawienia wszystkie są poprawne. Po "odświeżeniu lokalizacji" przez konsultanta doszedł do mnie 1 sms i na tym się skończylo. Rozmawiałem również z obsługą apple i dowiedziałem się, że wiele osób z nowym iphonem w orange ma ten problem. Podobno serwery orange nie są przystosowane lub nie wyrabiają przy nowych iphonach. Pytanie tylko kiedy orange to naprawi? Ma ktoś jeszcze taki problem??
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Update:
Nasi Architekci uruchomili specjalne ustawienia sieciowe dla oprogramowania iPhone 7 i 7 Plus, dzięki którym problem z otrzymywaniem wiadomości SMS nie powinien już występować. Nie musicie nic robić. Poprawka powinna zadziałać u wszystkich automatycznie 🙂
Poniżej opis genezy problemu, który zamieściliśmy podczas szukania rozwiązania - dla ciekawskich 🙂
Wygląda na to, że wiemy już wszystko. Możemy przekazać Wam potwierdzone informacje:
1. Problem z przychodzącymi SMSami występuje u niektórych użytkowników iPhonów 7 i 7 Plus i wynika ze specyfiki działania oprogramowania tych konkretnych urządzeń.
2. Narażeni na jego wystąpienie są wszyscy użytkownicy tych telefonów, także w innych sieciach, na całym świecie.
3. W dniach 24-26 stycznia, pechowo wystąpiły u nas problemy techniczne, które nasiliły występowanie problemu z SMSami i dlatego w tych dniach zauważaliście go częściej niż klienci innych sieci.
4. Problem z iPhonami 7 został zidentyfikowany i zgłoszony do Apple. Czekamy na udostępnienie przez Apple poprawki w oprogramowaniu, która go naprawi.
5. Nie znamy terminu udostępnienia poprawki, ale podejrzewamy, że pojawi się wraz z kolejną aktualizacją wydaną przez Apple.
Jeśli problem u Was wystąpi można zastosować tymczasowe rozwiązanie: na kilkanaście minut przełożyć kartę SIM do innego urządzenia niż iPhone 7. Powinno to spowodować dostarczenie zaległych wiadomości, a po przełożeniu karty z powrotem do 7-ki - SMSy powinny działać prawidłowo. Niestety problem może wrócić. Całkowicie zostanie wyeliminowany dopiero po wydaniu przez Apple poprawki oprogramowania.
Bardzo Wam dziękujemy za merytoryczne komentarze, które przyczyniły się do zidentyfikowania i rozwiązania problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iphone 7+ nie dochodzą smsy
Podpinam się do tematu. Do godziny 18 w dniu dzisiejszym nie miałem żadnych problemów z smsami. Od tej pory, nie dochodzą do mnie żadne wiadomości SMS. Telefon również Iphone 7..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trzeba czekać, aż Orange uaktualni ustawienia operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysłałem zapytanie w sprawie problemów o których piszecie. Jak tylko dostaniemy informację, to damy znać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam takie problemy od 3 dni... dzisiaj już wydzwaniałem do działu technicznego 100 razy, panowie twierdzili, że mam telefon zepsuty. Co ciekawe w moim przypadku, to nie dochodzą do mnie tylko sms-y od osób, które też mają numery w Orange... śmiech na sali XXI wiek...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie ten sam problem tylko już od dwóch miesięcy .. każdy się odwraca od problemu. Widzę, ze wiele osób stara się to wyjaśnić i nic z tego, operator zwala winę na Apple, Apple na operatora i tak będzie do śmierci 🙂 najchętniej bym zerwała umowę o ile jest to możliwe. W końcu nie wywiązują się z warunków umowy .. nie mamy zapewnionej podstawowej rzeczy jaka są SMS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj