- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Posiadam Samsunga Galaxy S7 brand orange. Ostatnio zauwazyłem ze szybko znika mi pakiet internetu, w liczniku danych widnieje "jadro systemu" i pobór na jeden miesiac rozliczeniowy prawie 2Gb, jak mozna sobie z tym poradzic ? Wgranie czystego softu XEO cos pomoże, czy to wina Orange i na żywca jestem okradany z pakietu ??
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam pewności na 100%, ale z tego co są wpisy na forach androidowych od Lolipopa i wyżej samsungi źle wspierają ipv6 przy sprawdzaniu systemowych aktualizacji i ustawień. Transmisja się bufforuje co jest widoczne na liczniku.
A czy odjęło Ci te dane na bilingu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Galaxy S7 Jadro systemu miesiecznie pobiera prawie 2Gb internetu
wg mnie zmień apn na internet i typ apn na ipv4 i powinno rozwiązać sprawę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od jutra mam nowy pakiet internetowy, własnie zmienilem ustawienia na IPV4 i zobacze po paru dniach co sie dzieje, sprawdzałem u kolegi ktory ma Nota 2 oraz Galaxy A5 oby dwa na orange i oba pokazuja pobor danych na 1,75mb a nie GB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam pewności na 100%, ale z tego co są wpisy na forach androidowych od Lolipopa i wyżej samsungi źle wspierają ipv6 przy sprawdzaniu systemowych aktualizacji i ustawień. Transmisja się bufforuje co jest widoczne na liczniku.
A czy odjęło Ci te dane na bilingu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualnie posiadam pakiet 8GB na miesiac. telefon pokazuje ze wykorzystano 7.80Gb a aplikacja orange ze jest rowno 8 i bum po pakiecie . jezeli jutro nie bedzie poprwacy i z koncem dnia zobacze ze jadro nabija pakiet to poczekam az bedzie android 7 w wersji xeo i wrzuce go na nowo może to pomoze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mała zmiana, zacząłem liczyc wszystko co jest wyszczególnione i wyszło ze jest ponad 9GB i to jest troche nie mozliwe skoro mam pakiet 8 chyba ze telefon zle zliczał. A jest mozliwosc ze ze telefon pokazuje pobór a nie pobiera ? telefon nie był rotowany i ciagle pracuje na brandzie orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym w telefonie lokalizacja przez A-GPS też jest widoczna jako transmisja danych, a jeśli jesteś w Polsce to zwykle Orange tego nie rozlicza z pakietu danych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wychodzi ze licznik jak i Moja nie wiedza wprowadziło Mnie w bład, dziekuje Ci bardzo za pomoc i poświecony czas .
Pozdrawiam Łukasz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś