- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam takie pytanie:
Posiadam smartfon dual sim (Galaxy A56) i mam w nim 2 karty - A do rozmów i B do Internetu.
Mam w ustawieniach wybrane - połączenia głosowe i SMS z karty A a dane komórkowe z karty B.
Jednak jak rozmawiam a telefon łączy się z Internetem to łączy z karty A choć nie jest ona wybrana jako obsługująca dane komórkowe. Dla mnie to bardzo niekorzystne, bo Internet na karcie A mam drogi.
Czy to jakiś błąd - sieci, telefonu - skoro łączy z Internetem z karty, która nie jest wybrana do obsługi danych komórkowych? Co zrobić z tym fantem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz tam taką opcję jak: Automatyczne przełączenie danych? U mnie to jest w : Ustawienia -> Karty SIM.
Jeżeli znajdziesz taką opcję to po prostu wyłącz ją.
Inna opcja, to włącz VoLTE na obu kartach, to też powinno przestać przełączać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz tam taką opcję jak: Automatyczne przełączenie danych? U mnie to jest w : Ustawienia -> Karty SIM.
Jeżeli znajdziesz taką opcję to po prostu wyłącz ją.
Inna opcja, to włącz VoLTE na obu kartach, to też powinno przestać przełączać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dual sim - połączenia z Internetem z niewybranej karty
@atlas_cudow Wielkie dzięki !!!
Wyłączyłem to i faktycznie jest OK - już nie łączy.
Tylko podczas rozmowy z karty A choć Internet jest ustawiony z karty B to i tak go nie ma w tym układzie.
Czy to tak jest, że jak rozmawiam z jednej karty na DS to choć druga jest do połączeń danych to i tak Internet nie działa (jakoś ta rozmowa "odłącza" tę drugą kartę) ?
Nie widzę w telefonie możliwości włączenia VoLTE dla drugiej karty - ciekawe.
Bo to trochę kiepsko - np. jak dzwoni bank i mam sprawdzić w aplikacji, że to pracownik banku a Internet podczas rozmowy z karty A nie działa na karcie B więc nici z potwierdzania 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma za co:)
VoLTE w Samsungach chyba inaczej się nazywa. Szukaj opcji " rozmowy przez LTE" , albo coś takiego. Jak to włączysz to będziesz mieć net w większości przypadków....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam takie ustawienie "Połączenia VoLTE Play" i to mam włączone, ale o dziwo nie ma takiego które by brzmiało "Połaczenia VoLTE Orange"
Dalej mam tylko "Zezwól na usługę 2G Orange" i "Zezwól na usługę 2G Play"
Jakby brakowało tej opcji "Połaczenia VoLTE Orange"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to ta opcja. Włącz VoLTE na obu kartach SIM.
A jeżeli nie masz tego na Orange to zadzwoń do nich. Możliwe, że na Twoim koncie masz nieaktywną usługę.
PS.: Przypomniałem sobie, że na Samsungach VoLTE w Orange jest chyba na stałe włączone i nie da się nawet wyłączyć. Aby sprawdzić wybierz : *#*#info#*#* następnie Informacje o telefonie -> w górnym prawym rogu wybierz kartę sim Orange i tam znajdziesz status usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem do Orange - mam włączone i powiedzieli, żebym uruchomił w ustawieniach na karcie SIM bo u nich widzą, że VoLTE jest na numerze uruchomione... tylko jak klikam w kartę SIM to mogę zmienić ikonkę i nazwę nic więcej. Nic tam nie mogę włączyć / wyłączyć
W Ustawieniach telefonu "stan karty SIM" mam "Typ głosowej sieci komórkowej - LTE"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A bo Ty dzwonisz z karty A i chcesz mieć cały czas net w na karcie B? To tak działa, że możesz mieć aktywną transmisję z tej karty, z której akurat dzwonisz lub... wcale, bez żadnej transmisji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A no skoro tak to znaczy, że nie przeskoczę. OK trudno, i tak fajnie, że nie łączy z tym drogim Internetem z Play Fresh 😉
@atlas_cudow - jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »