Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane komórkowe nie działają

ROZWIĄZANE
Highlighted
Kasiuniaaa23
Poziom 4, Obserwator Przestworzy
Solved!

Kupiłam telefon Samsung Galaxy S6. Wszystko pięknie działa, WiFi również. Nie mogę jednak w żaden sposób uruchomić danych komórkowych. Próbowałam wszystkiego co pisze na stronie Orange i ciągle nic... Może ktoś coś? Wyjaśni mi ktoś po kolei co i jak robić?

* Temat, ze względu na poruszane zagadnienie, został przeniesiony z kategorii Sieć i dostępność usług - Moderator Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Jarek
Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze

Wejdź proszę w poniższe menu:

1. Ustawienia > Licznik danych. Czy Sieć komórkowa jest zaznaczona? Jeśli nie, zaznacz.
  2. Ustawienia > Sieci telefonii komórkowej > Nazwy punktów dostępu > u góry przycisk WIĘCEJ > Przywróć domyślne. Powinno pojawić się "Orange Internet" i Orange MMS. Upewnij się, że przy Orange Internet jest postawiona kropka, a jeśli nie, postaw ją.

Może być konieczne ponowne włączenie telefonu, aby zmiany zadziałały.

Jeżeli internet, nadal nie będzie działać, wejdź w:
Ustawienia > Sieci telefonii komórkowej > Nazwy  punktów dostępu > Orange Internet.

Następujące pola powinny mieć poniższe wartości  - jeśli mają inne, zmień na takie, jak tu podane:

• APN: internet
  • Nazwa użytkownika: internet
  • Protokół APN: IPv4

Szczegółowe informacje dla innych telefonów tutaj: https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-i-sms-w-telefon-1#

Jesli pomimo to, transfer danych nadal nie działa, możliwe, że:

• nie masz włączonego pakietu, ani środków na koncie (w wypadku oferty na kartę)
  • masz założoną blokade na internet - w tym wypadku, skontaktuj się z biurem obsługi, aby ją zdjąć.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
Katani1
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Kasiuniaaa23 napisał(-a):

Kupiłam telefon Samsung Galaxy S6. Wszystko pięknie działa, WiFi również. Nie mogę jednak w żaden sposób uruchomić danych komórkowych. Próbowałam wszystkiego co pisze na stronie Orange i ciągle nic... Może ktoś coś? Wyjaśni mi ktoś po kolei co i jak robić?

Korzystałaś kiedykolwiek z netu na tym numerze ?

Anonim
Nie dotyczy

Może masz wyłączoną transmisję danych na tym numerze?? Jest to oferta na kartę czy na abonament?? 

Jarek
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze

Wejdź proszę w poniższe menu:

1. Ustawienia > Licznik danych. Czy Sieć komórkowa jest zaznaczona? Jeśli nie, zaznacz.
  2. Ustawienia > Sieci telefonii komórkowej > Nazwy punktów dostępu > u góry przycisk WIĘCEJ > Przywróć domyślne. Powinno pojawić się "Orange Internet" i Orange MMS. Upewnij się, że przy Orange Internet jest postawiona kropka, a jeśli nie, postaw ją.

Może być konieczne ponowne włączenie telefonu, aby zmiany zadziałały.

Jeżeli internet, nadal nie będzie działać, wejdź w:
Ustawienia > Sieci telefonii komórkowej > Nazwy  punktów dostępu > Orange Internet.

Następujące pola powinny mieć poniższe wartości  - jeśli mają inne, zmień na takie, jak tu podane:

• APN: internet
  • Nazwa użytkownika: internet
  • Protokół APN: IPv4

Szczegółowe informacje dla innych telefonów tutaj: https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-i-sms-w-telefon-1#

Jesli pomimo to, transfer danych nadal nie działa, możliwe, że:

• nie masz włączonego pakietu, ani środków na koncie (w wypadku oferty na kartę)
  • masz założoną blokade na internet - w tym wypadku, skontaktuj się z biurem obsługi, aby ją zdjąć.
Anonim
Nie dotyczy

Cześć @Kasiuniaaa23

Jeżeli któraś z odpowiedzi okaże się skuteczna, oznacz ją proszę jako rozwiązanie. Dzięki temu inni użytkownicy będą mogli szybko znaleźć interesującą ich odpowiedź.

Michael1
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

U mnie zadziałało dopiero po wprowadzeniu protokołu APN😉
WilkorYT
Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy

ja nie mam czegoś takiego w telefonie jak  Licznik danych

Jarek

Cześć,
Ta informacja była podawana pod telefon autora wpisu, tj. Samsung Galaxy S6.

W różnych telefonach, niestety jest to w różnych miejscach.

Zwykle, powinieneś mieć opcję Dane komórkowe, Dane transmisyjne, Komórkowa transmisja danych lub po prostu Transfer danych w Ustawieniach sieci komórkowej. A te z kolei znajdziesz w ustawieniach, w Ustawieniach > Więcej... lub Ustawieniach > Więcej sieci.