Czy wychodząc z domu powinniśmy wyłączać WiFi w telefonie

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2954
  • 12663
  • 75

@IreneuszCD Oczywiście masz prawo wierzyć w co chcesz. Ja nie opieram się na wiedzy zdobytej w internecie tylko na faktach.  Po prostu irytuje się, kiedy ktoś powiela mity 🙂

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2595
  • 10082
  • 38

wydumana dyskusja. Wychodząc z domu trzeba wyłączyć żelazko.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2954
  • 12663
  • 75

@pirenej 

4777e9f4-cbeb-49f7-9c4d-0a66d2df966a.gif

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 498
  • 2320
  • 21

Nie wyłączam w ogóle BT ani WIFI - korzystam w dowolnym momencie ze słuchawek tws, a także z funkcji continuity między urządzeniami, w domu telefon połączony przez wifi,  5G też włączone cały czas - w trybie auto. Nie oszczędzam baterii, używam telefonu 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 378
  • 1706
  • 5

Powiem szczerze, że ja wogóle nie używam WiFi. Cały czas używam internet mobilny Orange. W domu  na mieście, w pracy. Dla mnie internet mobilny jest tak dobry, że szkoda mi kasy na światłowód. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3035
  • 16037
  • 80

@artur912  na Motoroli Edge 40 Neo też korzystam z LITE tylko, bo mam 2TB do wykorzystania 😃

Jak ją kupiłem to z wifi nie korzystałem 🙃😃

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 394
  • 1184
  • 1

ja w domu staram się korzystać z wifi dlatego mam wyłączone dane, jednak z racji, że to koncentryk czasami musze używać hotspota. Jak wychodze to zawsze wyłączam wifi i cały czas na danych. W pracy jednak mam wyłączone wifi i dane. Dane dlatego wyłączyłem bo telefon mega dużo marnuje u mnie energii na łączność ze względu, że stacja jest jakieś 400 m. odemnie i sygnał musi przejść przez mnóstwo ścian i drzew w pobliżu. Generalnie moje biuro jest na granicy dwóch BTS'ów, jeden to 400m, drugi to ok. 900m.

Czasami nawet EDGE jest lub samo 📶 Orange – nawet przy włączonej transmisji danych.

Zawsze w biurze jest LTE800+1800+2100 MHz i osiągi są okropne 1-2, max. 3 Mb/s. (Nie wiem czemu nie chce agregować lub w ogóle łączyć z LTE900 skoro 3G zostało wyłączone) .

Co ciekawe na TMPL udało się 22 Mb/s wyciągnąć z tego samego BTS (tego co jest 400 m. odemnie) u nich idzie po LTE900+800+1800.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2179
  • 16601
  • 3

@pirenejnapisał(-a)

wydumana dyskusja. Wychodząc z domu trzeba wyłączyć żelazko.

I koniecznie wstrzymać się od pstryknięcia palcami niezgaszonego peta, gdzie popadnie. Na torze postojowym, gdzie aż cuchnęło od paliwa z lokomotyw spalinowych, podczas upału mnie się tak zachciało. Zdążyłem ugasić starą, porzuconą kolejarską marynarką z szewiotu, bo byłby kłopot. Brawo @pirenej 👏😁