- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy adapter USB-C/Jack 3.5mm zadziała w każdym współczesnym telefonie?
Polecam uwadze adaptery z DACiem z chipem cx31993 lub alc5686. Na allegro lub bezpośrednio zza wielkiego muru - są tanie i dobre. Używam też sprzętu ze sklepu komputerowego z Częstochowy i też z DAC, tyle że trochę szumi, ale chociaż był tani.
Co ciekawe nawet Apple zrobiło taka przejsciowke która jest trochę droższa, ale z amazingiem 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)
@bluesmanniakinapisał(-a)Mam fajne słuchawki douszne (z ANC), używam z telefonem w podróży, delegacji, czyli generalnie poza domem. I chcę nadal ich używać, bo dają radę w pociągu, samolocie itp. Ale nie obsługują BT!
czyli generalnie nie highendowe muszle do odsłuchu klasyki dla konesera. Zamień je więc na zbliżone BT i problem wszelki z przejściówkami zniknie. Ja miałem już nieco słuchawek z kabelkami i te kabelki prędzej czy później się łamią i urywają. Słuchawki TWS rozwiązują ten problem. Wybierając słuchawki korzystam z rekomendacji na https://audiofanatyk.pl/category/polecane/. Każdy coś znajdzie na swoją kieszeń i preferencje. Nigdy się nie zawiodłem. Najmilej wspominam jakieś przewodowe Edifiery douszne za śmieszne kilkadziesiąt złotych, w których bass słyszałem jak nigdy wcześniej z żadnego innego sprzętu a i sopranu nie brakowało. Do pierwszych dokupiłem więc dwie kolejne pary, żeby mieć na zapas. Z biegiem lat jednak wszystkim zużyły się kabelki (a w jednym tablecie gniazdo się zdewastowało) i teraz już tylko BT.
Dzięki za link, może kiedyś się przyda. Póki co w BT nie zamierzam, no i dodatkowe koszty (takie słuchawki z ANC to jednak kilkaset złotych) a kabelki jakoś u mnie wytrzymują. Mam np. świetne pchełki Vedia SRS-200 z około 2010 roku i nadal bez zarzutu 🙂
Wczoraj wieczorem odebrałem ten adapter Baseus L54 - z Samsung A32 (Android 13) działa, nie musiałem nic dodatkowo ustawiać, po prostu podłączyłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@spironapisał(-a)Polecam uwadze adaptery z DACiem z chipem cx31993 lub alc5686. Na allegro lub bezpośrednio zza wielkiego muru - są tanie i dobre. Używam też sprzętu ze sklepu komputerowego z Częstochowy i też z DAC, tyle że trochę szumi, ale chociaż był tani.
Co ciekawe nawet Apple zrobiło taka przejsciowke która jest trochę droższa, ale z amazingiem 😉
Co to znaczy "z amazingiem"?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mogło chodzić o Dacię z Amazonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki Jak wiadomo produkty Apple są droższe niż takie same produkty innych firm. Stąd się wziął żart, że Apple dokłada tam swój niematerialny "amazing" który tak często pojawia się w prezentacjach nowych produktów. I dlatego zwykła rzecz staje się w cudowny sposób rzeczą premium i tym samym droższą Najbardziej jaskrawym przykładem jest ściereczka. Więcej szczegółów poda wujek gugiel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@spiro- rozumiem, na szczęście Apple mnie nie interesuje 😉
- « Poprzedni
- Następny »