- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Czy telefony kupione bez abonamentu posiadają branding operatora?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rahal napiszę krótko 😉
3/4 telefonów operatora ma brand oprogramowania, nie ważne gdzie kupisz sklep internetowy/ salon, abonament czy bez abonamentu, wgrywanie czystego oprogramowania grozi utratą gwarancji. Bez brandu są iPhone i część oferty Xiaomi, ale 100% pewność daje, sprawdzenie przed zakupem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Branding
@rahal https://nasz.orange.pl/t5/Urz%C4%85dzenia/Brand-telefon%C3%B3w/td-p/159652 a więc nie..ale zawsze można "odebrandować"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Branding
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Branding
@ketrasaArtur właśnie przez pomyłkę usunąłem mój poprzedni post w którym napisałem prawie to samo co Ty, mianowicie wszystkie telefony zakupione u operatora czy to do usług, czy bez są brandowane i jest to zaszyte w sofcie a ingerencja w soft z zewnątrz powoduje utratę gwarancji i może być przyczyną nieprawidłowego działania sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Branding
@ketrasaArturMuszę przyznać, że sprawdziłem głębiej i z dwóch źródeł otrzymałem info, że jest i tak i tak...Podobno nie każdy sprzęt nie jest brandowany (zależy to od partii towaru- tak wynika z obserwacji). Jedynie słuszną odpowiedzią jest to, że trzeba konkretnie sprawdzić przed każdym zakupem i nie u wszystkich dostawców jest to constans...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@rahal napiszę krótko 😉
3/4 telefonów operatora ma brand oprogramowania, nie ważne gdzie kupisz sklep internetowy/ salon, abonament czy bez abonamentu, wgrywanie czystego oprogramowania grozi utratą gwarancji. Bez brandu są iPhone i część oferty Xiaomi, ale 100% pewność daje, sprawdzenie przed zakupem.