- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Temat został przeniesiony z kategorii Sieć i dostępność usług (etykieta: inne dot. sieci) - Moderator Wiktor ◄
Witam,
miesiąc temu przeszedłem do Orange. Od tego czasu na wyświetlaczu pojawia mi się tylko ikonka H lub H+. Gdy byłem u innego operatora wcześniej, to miałem w tym miejscu ikonkę LTE. Wnoszę z tego, że nie mam w swoim smartfonie LTE po przejściu do Orange na kartę. Jakieś pomysły?
Dodam jeszcze, że w ustawieniach trybu sieci mam do wyboru tylko WCMA/GSM lub GSM, nie mam LTE. Aparat był kupiony poza salonem. Od momentu przejścia do Orange bateria zaczęła mi się w ekspresowym tempie rozładowywać - nie starcza nawet na cały dzień. Model to I9195.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak się nie mylę to od tej https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s4-mini/GT-I9195/IDE/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak LTE w moim Samsung Galaxy S4 mini
@Ktsd88, czy sprawdzałeś może inną kartę w tym telefonie?
Upewnij się jeszcze na Mój Orange czy masz aktywną usługę LTE Prepaid.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ktsd88To znaczy że nie masz takiej opcji jak poniżej ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MariuszJeśli masz na myśli inną kartę Orange - to nie sprawdzałem. Dzisiaj idę do BOK-u, może tam sprawdzę z inną kartą. Z kartą Playa telefon miał LTE.
Na Mój Orange po zalogowaniu nie mam takiej opcji jak LTE Prepaid. Konsultantka z infolinii stwierdziła jednak, że wszystkie opcje "mam otwarte". Zapytam o tę usługę w BOK-u.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimDokładnie tak jak pokazałeś - nie mam tej opcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ktsd88A jaka masz wersie androida ? może reset do ustawień fabrycznych zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem gdzie chcesz chodzić do BOK (stacjonarnych BOK już nie ma), ale w salonach nie wiele Ci pomogą jeśli chodzi o ofertę na kartę poza kontaktem z infolinią.
Ew tam powinni sprawdzić bandy wspierane przez Twój telefon. Play jako LTE nazywa HSDPA+, a w Orange dopiero prawdziwe LTE jest oznaczone jako LTE. Być może u Ciebie nie ma też LTE na wszystkich częstotliwościach.
Poza tym warto sprawdzić w ustawieniach model - w temacie piszesz o s4 mini (które LTE nie ma) a w pierwszym wpisie jest podany model s4 mini plus (które LTE ma na niektórych częstotliwościach).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
http://forum.android.com.pl/topic/135215-nie-dzia%C5%82a-lte-s4-mini-i9195/?do=findComment&comment=3... Tutaj piszą, że wsparcie dla LTE w Orange doszło dopiero w którejś z kolei aktualizacji. Spróbuj wykonać aktualizację systemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak się nie mylę to od tej https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s4-mini/GT-I9195/IDE/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim@KubigzDzięki, panowie, chyba was ozłocę, jak mi się uda coś z tym aparatem zrobić.
Moja wersja Androida to 4.2.2, czy to znaczy, że mam zaktualizować go do wersji z 17.8.2018 z podanego linka? Nie utracę żadnych danych, zdjęć i tym podobnych?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »