Nie można wyświetlić tego widżeta.

Blokowanie imei

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 265
  • 614
  • 2

Blokowanie imei

Dla czego umowa miała by być nie dokończona, jeśli jest podpisana a ja już wpłacę pierwszą ratę. Nie ma prawnego obowiązku fizycznego odbioru sprzętu który ni jest nasz. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19708
  • 57140
  • 780

Blokowanie imei

@xeth jeżeli podpisujesz e-umowę na sprzęt z odbiorem w salonie (jest to rezerwacja sprzętu, a nie podpisanie umowy), to umowa wchodzi w życie dopiero po odbiorze sprzętu z salonu. Wtedy dopiero umowa jest podpisana, nie internetowo. Masz na to 5 dni. Jak nie odbierzesz, umowa tak jest anulowana z automatu. Przez 5 dni nie przyjdzie do Ciebie rata za spłatę sprzętu. 

• 265
  • 614
  • 2

Blokowanie imei

Ale ja nie mówię że koniecznie internetowo, idę do salonu podpisuję umowę biorę papiery i wychodzę.

Sprzętu brać nie muszę bo mam takie prawo, i co wtedy ?

• 19708
  • 57140
  • 780

Blokowanie imei

@xeth to poco podpisywać umowę na sprzęt, skoro nie zamierzasz go odbierać? Chyba, że na samą usługę, ale wtedy w umowie masz inne warunki wpisane, na samą usługę, a nie na sprzęt + usługę.

• 265
  • 614
  • 2

Blokowanie imei

Dla tego że mogę, i operatorzy konstruują takie umowy które są nie korzystne dla klientów.

• 19708
  • 57140
  • 780

Blokowanie imei

@xeth jeżeli uważasz, że umowa, którą chcesz podpisać jest niekorzystna, to nie ma sensu jej podpisywać. Jeżeli podpisujesz, to zgadzasz się na warunki tam zawarte. Dlatego należy czytać umowy, a jeszcze lepiej, jak wcześniej dostaniesz umowę, żeby przed podpisaniem się zapoznać. Prawo do podpisania masz jak i masz prawo do niepodpisywania umowy, jeżeli uważasz, że jest niekorzystna. Poco się wpędzać w niepotrzebne koszty.

Na tym etapie proponuje zakończyć tą dyskusję, bo zbaczamy z tematu, który dotyczy blokowania IMEI za brak wpłaty raty za urządzenie zakupione u operatora. W razi potrzeby dalszej dyskusji, proponuję założyć nowy temat.

• 265
  • 614
  • 2

Blokowanie imei

Nie wiem czy zbaczamy bo temat dotyczy jednej z konsekwencji stanu prawnego sprzętu na który podpisujemy umowę.

• 265
  • 614
  • 2

Blokowanie imei

Kolejna ciekawa sprawa na telefon nie obowiązuje gwarancja producenta jest gwarancja Orange niby jakieś zabezpieczenie jest ale...

• 19708
  • 57140
  • 780

Blokowanie imei

... ale zawsze można się tak dopatrzeć i zinterpretować warunki gwarancji, że uszkodzenie nie będzie objęte gwarancją.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32792
  • 38952
  • 1390

Blokowanie imei

Od kiedy Orange daje gwarancję na telefony?