Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zasięgu będąc w samochodzie w Koszalinie na telefonie Samsumg Galagy M35 5G.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2610
  • 14019
  • 68

BRAK ZASIĘGU CAŁKOWITY W SAMSUNG GALAXY M35 5G

@Zbyszek104 jeśli głównie w aucie używasz telefon, to proponuję przemyśleć zmianę producenta telefonu, Motorola ma dobre moduły GSM i anteny, ja obecnie mam Edge 30 Neo i porównując do iPhone 16 którego też mam, ma lepszy zasięg ta Motorola, LTE oczywiście, bo jadąc autem 5G się traci, jeśli upierasz się przy Samsung to wyższy model z serii S, M i A seria nigdy nie wpadła mi w ręce, S10 FE miałem i z zasięgiem LTE nie miał problemów, tak w aucie jak i w domu 😎

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 155
  • 534
  • 4

Tak,  jeżdżąc autem po Koszalinie cały czas mam zasięg. Tyle, że nie łączę telefonu z autem ani poprzez bluetooth, ani przez android auto.

Załączam swoją aktualną specyfikację software:

1000011409.jpg

I dane z menu serwisowego:

1000011413.jpg

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 56
  • 151
  • 0

Hej. Bardzo Ci dziękuję za odp. PS- napisz proszę swoje imię , będzie mi przyjemniej rozmawiać. Ja tak jak w moim nicku mam Zbyszek.A co do telefonu : próbowałem ogólnie wpisać temat w necie : " Który smartfon ma najmocniejszy nadajnik i odbiornik GSM ??? "  niestety , nic nie znalazłem. Owszem mogę kupić inny telefon ale akurat ten model mi się podoba oraz w cenie która mnie interesuje. Owszem  , myślałem o tym aby ponownie zakupić Motorolę , tak jak miałem przez tyle lat  , ale w moich Motorolach które miałem to po kilku latach padały wyświetlacze to znaczy pojawiały się żółte plamki w lewym górnym rogu. Ale mogłem z tym żyć. :))) Wiem o tym doskonale bo miałem ich kilka sztuk - takie same modele MOTO X STYLE 1572. Dlatego pewnie się domyślasz teraz , dlaczego ja zdecydowałem się na innego producenta. Po zatym w nowych smartfonach Motorola nie bardzo podoba mi się dźwięk z głośników. Powiem tak : nie ukrywam że gdy kupowałem nową Motorolę moto x style 1572 (ponad 11 lat temu ) , to wtedy ona kosztowała ponad 2 tyś zł. !!!! Sami zobaczcie że , w tamtych latach to był FULL-WYPAS !!! Lecz obecnie dzisiaj , boję się angażować finansowo w jakiś smartfon też w takiej cenie powyżej 2 tyś. bo nie mam żadnej pewności że też nie będzie z nim żadnych problemów z zasięgiem w aucie. Jeżeli obecnie serwis ZWRÓCI MI KASĘ to ja odrazu kupię taki sam model tel. Lecz tym razem ,  gdy ten sam będzie problem to napiszę do Samsunga , oddziału Producenta w Polsce. Bo to nie może tak być !!!

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 708
  • 2993
  • 15

@Zbyszek104Serwis nie oddaje pieniądzy. Nie ma takich możliwości. Serwis najwyżej może wstawić ekspertyzę, na podstawie której sprzedawca może oddać pieniądze. Ale jeżeli zgłosiłeś z tytułu gwarancji to będzie zwykła naprawa.

BTW. W niektórych szczególnych przypadkach serwis może wymienić urzędzie na inny model - oczywiście w porozumieniu z producentem.

• 56
  • 151
  • 0

Witam . Najprawdopodobniej , sprawę skieruję do Sądu. W dniu dzisiejszym dzwoniłem do sklepu Media Expert ,i kierownik sklepu powiedział mi że , Serwis CCS napisał informację do sklepu w sprawie mojego tel. że cytuję :  " NIE PODJĘTO NAPRAWY SPRZĘTU. SPRZĘT JEST SPRAWNY. SPRZĘT ZOSTANIE ODESŁANY DO SKLEPU. "  Drodzy koledzy , co ja mam teraz zrobić??? Według Waszej porady??? Pan kierownik powiedział mi , że kasy mi nie zwróci za telefon bo serwis uznał że smartfon jest sprawny. Uważam , że trzeba to nagłośnić na całą Polskę !!! tą moją sprawę !!!  Niech inni ludzie też wiedzą co się dzieje w takiej sytuacji !!! Nie wiem co będzie dalej.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2325
  • 11122
  • 92

@Zbyszek104Mógłbyś na koniec napisać jaki to model samochodu i czy weryfikowałeś działanie telefonu w innym pojeździe?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

Skoro serwis stwierdził że telefon jest sprawny, to pewnie jest sprawny. To może sprzedaj i kup inny. Albo oddaj do innego serwisu.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 417
  • 1565
  • 1

@Zbyszek104 

Najlepiej idź do Rzecznika Konsumentów , lub zadzwoń i wszystko się dowiesz co dalej . Nie wiem z czego już skorzystałeś  ( nie śledzę postów) ale pamiętaj ,  że skorzystanie z gwarancji nie wpływa na odpowiedzialność sprzedwcy z tytułu rękojmi .

Wybór należy do ciebie .

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 708
  • 2993
  • 15

@Zbyszek104Poproś o log z testów radiowych.

• 56
  • 151
  • 0

Witam , jakby był sprawny to w aucie też by łapał zasięg. A tak nie jest !