- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
BRAK ZASIĘGU CAŁKOWITY W SAMSUNG GALAXY M35 5G
@Zbyszek104 jeśli głównie w aucie używasz telefon, to proponuję przemyśleć zmianę producenta telefonu, Motorola ma dobre moduły GSM i anteny, ja obecnie mam Edge 30 Neo i porównując do iPhone 16 którego też mam, ma lepszy zasięg ta Motorola, LTE oczywiście, bo jadąc autem 5G się traci, jeśli upierasz się przy Samsung to wyższy model z serii S, M i A seria nigdy nie wpadła mi w ręce, S10 FE miałem i z zasięgiem LTE nie miał problemów, tak w aucie jak i w domu 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, jeżdżąc autem po Koszalinie cały czas mam zasięg. Tyle, że nie łączę telefonu z autem ani poprzez bluetooth, ani przez android auto.
Załączam swoją aktualną specyfikację software:
I dane z menu serwisowego:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej. Bardzo Ci dziękuję za odp. PS- napisz proszę swoje imię , będzie mi przyjemniej rozmawiać. Ja tak jak w moim nicku mam Zbyszek.A co do telefonu : próbowałem ogólnie wpisać temat w necie : " Który smartfon ma najmocniejszy nadajnik i odbiornik GSM ??? " niestety , nic nie znalazłem. Owszem mogę kupić inny telefon ale akurat ten model mi się podoba oraz w cenie która mnie interesuje. Owszem , myślałem o tym aby ponownie zakupić Motorolę , tak jak miałem przez tyle lat , ale w moich Motorolach które miałem to po kilku latach padały wyświetlacze to znaczy pojawiały się żółte plamki w lewym górnym rogu. Ale mogłem z tym żyć. :))) Wiem o tym doskonale bo miałem ich kilka sztuk - takie same modele MOTO X STYLE 1572. Dlatego pewnie się domyślasz teraz , dlaczego ja zdecydowałem się na innego producenta. Po zatym w nowych smartfonach Motorola nie bardzo podoba mi się dźwięk z głośników. Powiem tak : nie ukrywam że gdy kupowałem nową Motorolę moto x style 1572 (ponad 11 lat temu ) , to wtedy ona kosztowała ponad 2 tyś zł. !!!! Sami zobaczcie że , w tamtych latach to był FULL-WYPAS !!! Lecz obecnie dzisiaj , boję się angażować finansowo w jakiś smartfon też w takiej cenie powyżej 2 tyś. bo nie mam żadnej pewności że też nie będzie z nim żadnych problemów z zasięgiem w aucie. Jeżeli obecnie serwis ZWRÓCI MI KASĘ to ja odrazu kupię taki sam model tel. Lecz tym razem , gdy ten sam będzie problem to napiszę do Samsunga , oddziału Producenta w Polsce. Bo to nie może tak być !!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyszek104Serwis nie oddaje pieniądzy. Nie ma takich możliwości. Serwis najwyżej może wstawić ekspertyzę, na podstawie której sprzedawca może oddać pieniądze. Ale jeżeli zgłosiłeś z tytułu gwarancji to będzie zwykła naprawa.
BTW. W niektórych szczególnych przypadkach serwis może wymienić urzędzie na inny model - oczywiście w porozumieniu z producentem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam . Najprawdopodobniej , sprawę skieruję do Sądu. W dniu dzisiejszym dzwoniłem do sklepu Media Expert ,i kierownik sklepu powiedział mi że , Serwis CCS napisał informację do sklepu w sprawie mojego tel. że cytuję : " NIE PODJĘTO NAPRAWY SPRZĘTU. SPRZĘT JEST SPRAWNY. SPRZĘT ZOSTANIE ODESŁANY DO SKLEPU. " Drodzy koledzy , co ja mam teraz zrobić??? Według Waszej porady??? Pan kierownik powiedział mi , że kasy mi nie zwróci za telefon bo serwis uznał że smartfon jest sprawny. Uważam , że trzeba to nagłośnić na całą Polskę !!! tą moją sprawę !!! Niech inni ludzie też wiedzą co się dzieje w takiej sytuacji !!! Nie wiem co będzie dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyszek104Mógłbyś na koniec napisać jaki to model samochodu i czy weryfikowałeś działanie telefonu w innym pojeździe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro serwis stwierdził że telefon jest sprawny, to pewnie jest sprawny. To może sprzedaj i kup inny. Albo oddaj do innego serwisu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej idź do Rzecznika Konsumentów , lub zadzwoń i wszystko się dowiesz co dalej . Nie wiem z czego już skorzystałeś ( nie śledzę postów) ale pamiętaj , że skorzystanie z gwarancji nie wpływa na odpowiedzialność sprzedwcy z tytułu rękojmi .
Wybór należy do ciebie .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyszek104Poproś o log z testów radiowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam , jakby był sprawny to w aucie też by łapał zasięg. A tak nie jest !