Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Antena Paraboliczna Hm.

ROZWIĄZANE
p2225
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

Antena Paraboliczna Hm.

Mówisz o antenie kierunkowej - wszystkie wspomniane przez Ciebie anteny to kierunkowe. Zapewne myślisz o antenie Yagi-Uda.
Antena panelowa da zysk około 10dBi, Yagi: 10-20dBi, paraboliczna nawet 30dBi, jest jednak duże ale - antenę panelową jest najłatwiej ustawić i daje dość dobre wzmocnienie. Na moim przykładzie - z anteną panelową na zasięgu LTE800 z 12km bez problemów uzyskiwałem 30Mb/s, Na LTE1800 z 5,5km 30-35Mb/s, ale każdy przypadek jest inny. Antenę yagi oraz paraboliczną jest najtrudniej ustawić - trzeba ją idealnie ustawić w kierunku nadajnika, zwłaszcza antenę paraboliczną, bo czasza musi odpowiednio odbić sygnał wprost do anteny. To jest tak jak z telewizją satelitarną. Anteny paraboliczne powinno się stosować naprawdę w najgorszych warunkach sygnałowych gdzie sygnał jest poniżej -125dBm, a u Ciebie zasięg jest nawet wewnątrz budynku. Przede wszystkim radziłbym najpierw wieczorem przejechać się pod stację z telefonem z obsługą LTE i sprawdzić czy wieczorami w ogóle jesteś w stanie osiągnąć wyższe prędkości, bo może te prędkości to nie wina słabego zasięgu a obciążenia i może lepiej ustawić zasięg LTE800. Spróbuj też złapać sygnał LTE w telefonie w domu i podać mi Cell ID stacji z jaką się połączysz, bo tamte nadajniki wyznaczyłem na podstawie danych o zasięgu 3G.
Metin2
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Antena Paraboliczna Hm.

No sam nw co myśleć o Tych czestotliwośćiach na które ustawiać czy na 800 czy 1800 hmm.
Najwyżej potestuje.

Hm to może zrobie tak że sprawdze predkość tak ok 2 w nocy jak obciażenie jest niskie na 800 i 1800 i jest jeszcze jakies Advanced.
Raz bez anteny ok 12 w nocy podniosłem router i kurde nie wiem na jakiej to było czestotliwośći bo automatycznej ustawiało prędkość była 34 mb/s.
Teraz aktaulnie używam czestotwliowści 1800 Mhz.

p2225

Antena Paraboliczna Hm.

LTE advanced to agregacja częstotliwości, czyli suma dostępnych prędkości na danych częstotliwościach. Warunkiem jest to, że sygnał np. 800 + 1800MHz musi nadawać jedna stacja bazowa oraz Ty musisz mieć urządzenie z LTE kategorii 6 lub wyższej. Twój router ma kategorię 4, czyli połączy się tylko z jednym pasmem. Ustawienie advanced nic nie da.
Metin2

Antena Paraboliczna Hm.

Wiadomość zawiera obraz

No włąśnie zauwazyłem ze prędkość i ping jest taka sama jak na 1800 Mhz wieć pewnie z Tym nadajnikiem sie łaczy.
To moim zdanie hmm,najlepiej było by kupić antenę na częstotliwość 1800 Mhz.
I ustawiać na tą czestotliwość,bo 800 Hz jest może mniejszy ping ale nie zależnie o której godzinie zawsze jest słabsza prędkość przy lepszych parametrach.Siec.png

p2225

Antena Paraboliczna Hm.

Wiadomość zawiera hiperłącze

Dane ze screena to LTE800 z tej stacji: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=locations&network=&standards=&bands=&center=49.781811%2C20.45141...
Jak zakupisz antenę na LTE1800 to wcale nie oznacza, że musowo masz korzystać tylko z LTE1800. LTE800 powinno być również odbierane tą anteną choć z mniejszą skutecznością, więc zakup anteny to nie jest aż tak wielki dylemat Emotikon: Szczęśliwy

Zakup antenę na LTE1800 i pisz jak będzie jakiś problem lub pochwal się wynikami Emotikon: Szczęśliwy

Highlighted
Metin2

Antena Paraboliczna Hm.

Dobrze wielkie dzięki przyjacielu,nic bym bez CIebie pewnie nie zrobił Emotikon: Bardzo szczęśliwy