- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G i VoLTE na Google Pixel 6/7/8
Suwaka VoLTE w Orange na Pixelach nie ma (i nie można go wymusić przez PixelIMS). Po prostu jest włączone i koniec. Suwak VoLTE na Pixelach się pojawia np. w T-Mobile.
Pamiętaj, że VoLTE i VoWiFi nie mogą być aktywne jednocześnie - gdy załączy się VoWiFi (bo usługa jest aktywna i jesteś podłączony do WiFi) to VoLTE przestaje być aktywne.
Oczywiście warunek jest taki, że te usługi są aktywne po stronie operatora.
Aktualny stan widać ładnie w menu serwisowym.
O jakim telefonie mówimy, że nadal używasz PixelIMS ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pixel 7a.
Zainstalowałem PixelIMS, gdyż podążałem za poradnikiem Shizuku z githuba. Sprawdzałem również menu serwisowe kodem *#*#4636#*#* z wynikiem voLTE: Brak dostępu, voWIFI: Dostępne.
Po wyłączeniu WiFi:
voLTE: Brak dostępu, voWIFI: Brak dostępu
Zauważyłem teraz jednak, że po restarcie telefonu voLTE pojawiło się jako dostępne, jednak podczas rozmowy mimo wyłączonego WiFi voLTE się nie zapina. Po ponownym sprawdzeniu w menu serwisowym voLTE: Brak dostępu. Tak jakby coś go odcinało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś może konkretnie napisać, czy na Pixel 8 Pro działa 5G, VoLTE i Wi-Fi Calling w Orange? Syn się przymierza...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie wszystko działa w Orange na 8 Pro. 5G i VoLTE od pierwszego dnia. VoWiFi od grudniowej aktualizacji Androida działa out of the box (jest oficjalnie włączone przez Orange w pliku konfiguracyjnym operatora zaszytym w Androidzie), już bez żadnych sztuczek typu PixelIMS, które były potrzebne wczesniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hexadecymalny Może na 7a Orange jeszcze nie udostępnia VoLTE, nie wiem... PixelIMS niestety nie pozwala wymusić pokazywania suwaka czy obsługi VoLTE (lub nie zauważyłem takiej opcji), jedynie VoWiFi można wymusić.
.
Możesz włożyć SIMa do telefonu który na 100% wspiera VoLTE (jakiś Samsung np.) w Orange i zobaczyć czy wtedy działa Ci VoLTE ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyniunapisał(-a)U mnie wszystko działa w Orange na 8 Pro. 5G i VoLTE od pierwszego dnia. VoWiFi od grudniowej aktualizacji Androida działa out of the box (jest oficjalnie włączone przez Orange w pliku konfiguracyjnym operatora zaszytym w Androidzie), już bez żadnych sztuczek typu PixelIMS, które były potrzebne wczesniej.
Dzięki. A może dla pewności jeszcze ktoś potwierdzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie działa 5G i VoWiFi, VoLTE nie chociaż w info telefonu pod kodem *#*#4636#*#* jest VoLTE aktywne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A mi na czacie powiedzieli że Wifi Calling na 8 Pro nie działa. Orange Free na Kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Artorius_Lord Tu masz listę smartfonów obsługujących WifiCalling i VoLTE Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf (orange.pl)
Może, ale nie musi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zestawienie bardzo nieaktualne; np. nie ma na niej Pixela 7 mimo, że oficjalnie było potwierdzone, że na nim działa i VoLTE i 5G.